Δείτε πως η αγάπη και η φροντίδα έκαναν αυτόν τον σκύλο αγνώριστο- ΕΙΚΟΝΕΣ

greekpress28042015

Όταν ο εικονιζόμενος Dave μαζί με άλλα οκτώ σκυλιά βρέθηκε παρατημένος στο Winchester τον Ιανουάριο ήταν τόσο βρώμικος και το τρίχωμά του τόσο μπερδεμένο που αφενός ο ίδιος δεν μπορούσε να δει καλά αφετέρου οι κτηνίατροι δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν τη ράτσα του.

Οι άνθρωποι της οργάνωσης RSPCA αφιέρωσαν ατελείωτες ώρες για να περιποιηθούν τον 18 μηνών Dave και τα υπόλοιπα σκυλιά, να τα καθαρίσουν, να ξεμπερδέψουν το τρίχωμά τους και να τους χαρίσουν ξανά την υγεία τους.

Μετά την παραμονή του στο Καταφύγιο, ο Dave έχει πλέον ένα καινούριο σπίτι. Η 67χρονη Jeanette McDowell είχε τόσο σοκαριστεί από τις φωτογραφίες των άτυχων σκύλων που ήθελε οπωσδήποτε να βοηθήσει.

«Έβαλα τα κλάματα όταν είδα την κατάστασή τους στα ρεπορτάζ, δεν μπορούσα να πιστέψω πως ένα poodle θα μπορούσε να δεχθεί τόση κακοποίηση όπως αυτά. Ήθελα να βοηθήσω γι’ αυτό κάλεσα το RSPCA αλλά μου είπαν πως είχαν όλα δοθεί. Έλειψα για δύο εβδομάδες και όταν γύρισα άκουσα πως δύο σκυλιά τελικά έψαχναν ακόμα σπίτι. Πήγα στο καταφύγιο και μόλις είδα τον Dave ήθελα να του προσφέρω ένα καλό σπίτι», εξηγεί η γυναίκα στη Daily Mail.

Οι κτηνίατροι χρειάστηκαν τρεις ώρες για να ξυρίσουν το κάθε σκυλί και αυτά αντιδρούσαν τόσο έντονα στο απλό άγγιγμα που οι διασώστες φοβούνταν πως οι ιδιοκτήτες τους τα χτυπούσαν.

«Το προσωπικό του καταφυγίου μου είπε πως ο Dave ήταν μια πολύ δύσκολη περίπτωση όταν είχε πρωτομεταφερθεί εκεί. Γίνεται νευρικός όταν βρίσκεται με άλλα σκυλιά, όταν προσπαθούσαν να τον βγάλουν βόλτα εκνευριζόταν, δεν ήθελε καθόλου το λουρί του», προσθέτει η McDowell. «Όταν αποφάσισα να τον υιοθετήσω πήγαινα κάθε μέρα στο καταφύγιο, επί δύο εβδομάδες, για να με συνηθίσει. Αρχικά ήταν ντροπαλός, δεν έπαιρνε κανένα γλύκισμα από τα χέρια μου αλλά μετά ανακάλυψα τι του άρεσε και κέρδισα την προσοχή του. Τώρα είναι πολύ καλύτερα, περπατά δίπλα μου και ακούει τι του λέω. Η χαρά είναι ένα συναίσθημα που ακόμα δεν εκδηλώνει συχνά αλλά με όλα όσα πέρασε το καταλαβαίνω πως θα του πάρει πολύ καιρό. Έχω καταλάβει πως φοβάται τα βαν και τα αυτοκίνητα και πιστεύω πως είχε κάποια κακή εμπειρία με όχημα στο παρελθόν. Είμαι σίγουρη πως στο τέλος θα βρει την ευτυχία που του στέρησαν στην αρχή της ζωής του…».

Δείτε τις φωτογραφίες

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Στα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης τρία ελληνικά
Στα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης τρία ελληνικά

Τρία ελληνικά νησιά φιγουράρουν στην πρώτη δεκάδα με τα ωραιότερα νησιά ολόκληρης της Ευρώπης, ενώ η Σαντορίνη εκτός από την...

Close