Δεν είναι υπερβολή, ο Άγιος Παΐσιος έδειξε ζωντανά από πριν τις προθέσεις Ερντογάν.

Δάκρυσε η εικόνα του στην Αλεξανδρούπολη (Βίντεο)

 

 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μαρτυρία γεγονότος όπως μας μεταφέρθηκε και με την σειρά μας την γνωστοποιήσαμε στο διαδίκτυο τότε προς ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ .

Στο  πανελληνίως γνωστό Ναύδριο που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ στην θέση Μαίστρος στην Αλεξανδρούπολη, διαδραματίστηκε το εξής:

« -ήταν μεσημέρι στις 1: 30 όταν επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ δύο αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού που κατά αγαθή συγκυρία ήταν και οι δυο ψαλτάδες.

https://www.youtube.com/watch?v=-zFstl69KnM

 

 

 

-την στιγμή που ασπαζόταν την εικόνα του ΑΓΙΟΥ διαπίστωσαν στην αρχή εφίδρωση της, μη δίνοντας καμιά περαιτέρω σημασία στο έκτακτο αυτό γεγονός .

-κοντοστάθηκαν όμως και την παρατήρησαν με προσοχή για να δουν αν απλώς τους φάνηκε.

-και τι είδαν ;

-από τους οφθαλμούς του ΑΓΙΟΥ στην Εικόνα κατρακυλούσε ως χείμαρρος υγρό.

-θορυβήθηκαν και με κάλεσαν να το δω ιδίοις όμμασι.

-Το έκτακτο αυτό γεγονός κράτησε λίγη ώρα.

-συγκλονισμένοι όλοι μας κάναμε την ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ μιας και οι αξιωματικοί ήταν ψαλτάδες.

-πράγματι δεν έχω ζήσει τόση κατανυκτική ατμόσφαιρα σε παράκληση του ΑΓΙΟΥ λες και ήταν ο Ουρανός στην Γη.»

Το εκπληκτικό όμως  ήταν ότι…

Λίγες ώρες μετά από αυτό το γεγονός ανακοινώνει  για πρώτη φορά ο Ερτνογάν την πρόθεση του να αναθεωρήσει την Συνθήκη της Λωζάννης.

«Μιλώντας εκείνη την ημέρα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι «μας απείλησαν με τη συνθήκη των Σεβρών το 1920 και μας παραπλάνησαν ώστε να δεχθούμε τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 ως νίκη. Με αυτήν χάσαμε τα νησιά (του Αιγαίου) από τα οποία μπορούσες να φωνάξεις και να ακουστείς απέναντι».

Επίσης, μεταξύ άλλων υπαινίχθηκε πως αν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου είχε πετύχει, τότε η Τουρκία θα είχε υποστεί συνέπειες ανάλογες με εκείνες της Συνθήκης των Σεβρών.

Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την πρώτη περίοδο του Κεμάλ Ατατούρκ σημειώνοντας ότι «ο λόγος ήταν εκείνοι που έκατσαν στο τραπέζι για τη Συνθήκη. Εκείνη δεν μας φέρθηκαν δίκαια και τώρα πληρώνουμε το τίμημα». efsyn.gr/ national-pride.org/ 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ένα ακριβώς χρόνο μετά, τον Δεκέμβριο του 2017 ο Ερντογάν έρχεται με τις ίδιες άσχημες προθέσεις.

Πάντα όμως η πολεμική εμπλοκή ή σύρραξη ξεκινά από τα ΜΜΕ .

Ας αφήσουμε τον Γερμανικό και Τουρκικό τύπο να μας δώσουν το στίγμα με τα χαμπέρια του σουλτάνου εναντίον της Ελλάδος.

«  Zeit: Παγωμένα πρόσωπα στο άκουσμα περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης

Ο αρθρογράφος περιγράφει τη στρατηγική Ερντογάν, ο οποίος ζητώντας μετ΄ επιτάσεως την επιστροφή των τούρκων αξιωματικών, που υποτίθεται συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα, αναθερμαίνει τις πραγματικές διενέξεις, όπως είναι το θέμα των συνόρων.

«Ξέρει πολύ καλά ότι το τελευταίο φοβούνται οι Έλληνες όσο τίποτα άλλο», σημειώνει. «Ακόμη και την εποχή της δημοσιονομικής κρίσης η Αθήνα δεν περιέκοψε δραματικά τον αμυντικό της προϋπολογισμό. Τελικά παρά την όποια πολιτική προσέγγιση η κυβέρνηση στην Αθήνα συνεχίζει να θεωρεί τον τουρκικό στρατό ως σοβαρή απειλή».

«Στην αρχή προκάλεσε και μετά αναθεώρησε», επισημαίνει το Spiegel που σημειώνει ότι αφού προσέβαλε καταρχήν τους οικοδεσπότες του στο προοίμιο της επίσκεψης, στην κοινή συνέντευξη τύπου ο Ερντογάν αναθεώρησε τις δηλώσεις της προηγούμενης ημέρας, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα του δεν έχει εδαφικές βλέψει»

Στον καναπέ του προέδρου

Το σχόλιο της αυστριακής Der Standard: «Αν η πολιτική εξουσία μετριόταν σε εκατοστά, τότε η εξουσία του Ταγίπ Ερντογάν θα έπιανε πολύ χώρο ακόμη και στη γειτονική Ελλάδα. Ο Τούρκος Πρόεδρος καταλαμβάνει από μόνος του το μεγαλύτερο μέρος του λευκού καναπέ στην έδρα του Έλληνα οικοδεσπότη. Ο Προκόπης Παυλόπουλος κάθεται στη δεξιά γωνία του καναπέ. Ωστόσο η γλώσσα του σώματος απατά. Ο 67χρονος Έλληνας με τα άσπρα μαλλιά λογομαχεί απροσδόκητα έντονα με τον καλεσμένο από την Τουρκία. Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα που θεωρείται ιστορική ξεκινά την Πέμπτη το πρωί σε τεταμένο κλίμα».

Η εφημερίδα Lübecker Nachrichten γράφει: «Ο Ερντογάν σε ιστορική αποστολή: την Πέμπτη επισκέφθηκε ως πρώτος Τούρκος Πρόεδρος μετά από 65 χρόνια την ελληνική πρωτεύουσα. Ευρωπαίοι διπλωμάτες βλέπουν στην επίσκεψη την προσπάθεια του Ερντογάν να χτίσει νέες γέφυρες προς την Ευρώπη. Ωστόσο η επίσκεψη αποκάλυψε πρωτίστως τις διαφορές μεταξύ των δυο χωρών».Αλεξάνδρα Κοσμά

Πηγή: Deutsche Welle

Χουριέτ
«Λογομαχία στις κοινές δηλώσεις στην Αθήνα – Σκληρές δηλώσεις απο Ερντογάν»

Μιλιέτ
Έδωσε ρέστα ο Ερντογάν για τη Λωζανη στην ιστορική επίσκεψή του

Ακσάμ
Σκληρός ο Ερντογάν απέναντι στον Έλληνα ομόλογό του
“Εάν δεν είμασταν εμεις η χώρα σας…”

ΧαμπέρΤουρκ
Προστριβές για τη Λωζάνη στην ιστορική επίσκεψη στην Ελλάδα. Άκουσε τον Έλληνά ομόλογό του, πήρε σημειώσεις και απάντησε σκληρά σε ζωντανή μετάδοση
“Οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης δεν μπορούν να εκλέγουν τους θρησκευτικούς τους ηγέτες. Σημαίνει ότι η Λωζάνη δεν εφαρμόζεται”. “Εάν δεν είμασταν εμείς δεν θα μπαίνατε στο ΝΑΤΟ”

Σταρ
Στο ΝΑΤΟ μπήκατε χάρη σε μας

Σαμπάχ
Ερντογάν: Σκλήρυνση Ερντογάν. Καθαρά μηνύματα από Ερντογάν στην Ελλάδα
“Μέσα σε 94 χρόνια άλλαξαν πολλά”

Habertürk
Καθαρά μηνύματα από Ερντογάν στην ελληνική τηλεόραση

Μιλιέτ
Πρόεδρος Ερντογάν: Η συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να επικαιροποιηθεί

Μπροστά σε αυτόν τον ορυμαγδό των δηλώσεων και προκλήσεων συνεχίζει η ζωντανή παραμυθία του ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ μας , Οσίου Παισίου να μας εμψυχώνει με πρόσφατο θαυμαστό γεγονός, λες και ο ΑΓΙΟΣ παρακολουθεί κατά πόδας τους βδελυκτούς σχεδιασμούς των γειτόνων .

2 μήνες πριν την επίσκεψη του Ερντογάν στις 7 Οκτωβρίου 2017 στην Αθήνα και στην ΘΡΑΚΗ εμφανίζεται ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στην Πνευματική Μητέρα της Παγκοσμίως γνωστής Ιεράς  Μονής Σεϊδανάγιας της Συρίας , Γερόντισσας Ακυλίνας

και της λέει « έλα να με βρεις στο σπίτι μου»

υποδεικνύοντας την ζωντανά να την επισκεφτεί στο Ναύδριο του στον Μαίστρο της Αλεξανδρούπολης( εκεί κοντά προσγειώθηκε και το αεροπλάνο του σουλτάνου για να επισκεφτεί την Κομοτηνή)

Σε αυτό το εκκλησάκι δάκρυσε η ΕΙΚΟΝΑ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ όπως το περιγράψαμε παραπάνω πριν ένα χρόνο .

ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ – ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΑΚΥΛΙΝΑ ΤΗΣ Ι Μ ΣΕΪΔΑΝΑΓΙΑΣ

Ποιος νους  δύναται να κατανοήσει τα θαυμαστά  γεγονότα  όπως εκτίθενται στα παραπάνω  σε μια χρονική συγκυρία που όλα τα Εθνικά μας θέματα είναι ανοικτά και τρέχουν , μάλιστα την στιγμή που χρειαζόμαστε την άνωθεν βοήθεια δίχως μεμψιμοιρίες και ανθρώπινες αδυναμίες.

Πριν λίγο καιρό γράφαμε

« Αδελφοί μου  ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ φυλάει  υποστατική σκοπιά στα νοητά σύνορα της Πατρίδας μας, φυλάει Θερμοπύλες και βρίσκεται ένα βήμα από το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ την Κωνσταντινούπολη,   που μας ανακοίνωσε θεόπνευστα  ότι θα το δούμε στις μέρες μας .»

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ με θαυμαστά  σημεία  και με μια χρονική εξέλιξη γεγονότων  κτυπάει τις καμπάνες  ότι είμαστε προ των πυλών γεωπολιτικών εξελίξεων.

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Γέροντας Γαβριήλ( Άγιον Όρος) : Ευχές για Καλή Χρονιά, για το Νέο Έτος 2017!
Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης: «Ο Θεός είναι πολύ λυπημένος με τους Έλληνες»

Αίσχος! Και ντροπή! Βαπτισμένοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, να λένε και να πιστεύουν αυτά για τον Κύριό μας! Ξεπερνούν στη διαστροφή κι...

Close