Δημητριάδος Ιγνάτιος: Κόλαση η άρνηση της Αγάπης

Όπως μας ενημερώνει η Ι.Μ. Δημητριάδος: «Ο Μητροπολίτης μας, αναφερόμενος στον βίο του Οσίου Σεραφείμ, μίλησε για τον αναστάσιμο άνθρωπο, που πρέπει να γίνουμε μιμητές του, ώστε να κληρονομήσουμε τον Παράδεισο.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης μας έδωσε το στίγμα της αληθινής αγάπης που έκανε βίωμα ο Όσιος Σεραφείμ, τονίζοντας: «Ο Θεός μας έπλασε ελεύθερους και μας είπε: «Ή να είστε της Ανάστασης άνθρωποι, που σημαίνει θα μετέχετε στον Παράδεισο, αυτόν που κληρονομείτε από τον Υιό μου, που για σας έγινε άνθρωπος και Αναστήθηκε και νίκησε τον Θάνατο ή θα μείνετε στην άρνηση της Αγάπης κι αυτό είναι κόλαση».

Ο Άγιος Σεραφείμ, έχοντας βρει τον εαυτό του μέσα στην έρημο κι έχοντας, πλέον, δει ότι μόνον ο Χριστός είναι αυτός που μπορεί και του δίνει το έλεος, που συγχωρεί, που δίνει την χαρά στην ψυχή του ανθρώπου, γιατί αναστήθηκε και νίκησε τον θάνατο, ήρθε να πει ότι αυτή είναι η ομολογία της πίστεως, σιγουριά να έχει ο άνθρωπος και τότε μπορεί να χαίρεται την ζωή του, γιατί όλα αποκτούν νόημα και σημασία.

Τότε η κάθε προσφορά, η κάθε θυσία, ο κάθε λογισμός, ο κάθε λόγος δεν μπορεί παρά να είναι αναστάσιμος, λόγος καλοσύνης, συγχωρητικότητας, συγκαταβατικός, παρηγορητικός, με άλλα λόγια, λόγος Αγάπης. Γι’ αυτό έλεγε και «χαρά μου», δεν έλεγε «χαρά σας», τους έκανε δικούς του και οι άνθρωποι το ένιωθαν αυτό, το νιώθουν ακόμη και σήμερα».

Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι, «βλέποντας την μορφή του Αγίου, νιώθουμε ότι είναι ένας άνθρωπος που ξεπέρασε τα ανθρώπινα και γευόμενος την κοινωνία με τον Χριστό, μπορούσε να τους κάνει όλους οικείους. Ήθελε όλοι να είναι δικοί του. Και δεν ξεχώριζε κανέναν. Γιατί αυτό είναι ο αναστάσιμος άνθρωπος. Ο Χριστός αναστήθηκε για όλους τους ανθρώπους, όπως ανατέλλει ο ήλιος, που ο ίδιος δημιούργησε σε αδίκους και δικαίους, έτσι και ο Χριστός αναστήθηκε για να καλέσει αμαρτωλούς σε μετάνοια…

Θέλετε να διακρίνετε αναστάσιμο άνθρωπο; Όταν νιώθετε κοντά του ηρεμία. Όταν τον πλησιάζετε και νιώθετε μία δροσιά να σας πλημμυρίζει. Όχι φυσική δροσιά, ψυχική δροσιά. Γιατί ξέρει να συγχωρεί, να αντέχει, να σε δέχεται όπως είσαι…».

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Καθηγουμένου της Μονής Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών».

   

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τι δεν ξέρουν οι μητέρες
Στην άτεκνη γυναίκα για τα παιδιά

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

Close