Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Πρότυπο υπομονής, αγάπης και καρτερικότητος ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιγνάτιος»

Με δήλωσή του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην εκδημία του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου τονίζοντας πως ο Ιεράρχης υπήρξε «πρότυπο υπομονής, αγάπης και καρτερικότητος».

Η δήλωση του Μητροπολίτη Δημητριάδος αναφέρει:

Βαθιά θλίψη και οδύνη, μας προξένησε η πρόωρη εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

Ο μακαριστός, πλέον, προσφιλής μας αδελφός και συλλειτουργός, υπήρξε αληθώς πρότυπο υπομονής, αγάπης και καρτερικότητος, τόσο κατά τη διάρκεια της Επισκοπικής του διακονίας όσο και κατά την τελευταία δοκιμασία της ασθενείας του.

Ως γνήσιος ποιμένας και μετριοπαθής Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος διακρίθηκε για την ταπείνωση, την ανεξικακία και την συγχωρητικότητά του.

Διατηρώντας πάντοτε την αγαθή ανάμνηση της άριστης γειτονίας μας και της άψογης συνεργασίας μας, προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του.

† Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

Ακολουθεί το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου

26/6/2018

Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθιά συγκίνηση αναγγέλλει ότι μετέστη προς Κύριον σήμερα, 26 Ιουνίου 2018, ο εν Αμερική νοσηλευόμενος μακαριστός Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κυρός Ιγνάτιος σε ηλικία 72 ετών.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κυρός Ιγνάτιος (κατά κόσμον Ιάκωβος Λάππας) εγεννήθη το 1946 στην Σαλαμίνα. Εσπούδασε Νομικά και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το 1976. Από του έτους αυτού έως το 1994 υπηρέτησε ως Εφημέριος στην Σαλαμίνα. Το 1984 διορίστηκε Α’ Γραμματεύς και Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Την 28η Μαΐου 1994 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Κονίτσης Ανδρέας: «Καμία σχέση η Βόρειος Ηπειρος με την Τσαμουριά»

Να μην επαναλάβει το λάθος με το μακεδονικό και με τη Βόρειο Ηπειρο καλεί την κυβέρνηση ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας...

Close