Δημοσκόπηση ALCO: Ποια η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.

Σε ελεύθερη πτώση κινείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., καθώς η αποδοχή της από την ελληνική κοινωνία βρίσκεται στο ναδίρ και η εικόνα της θρυμματίζεται υπό το βάρος του σκληρού πακέτου μέτρων τα οποία υιοθέτησε πρόσφατα και θεωρούνται απαράδεκτα από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Η προϊούσα κυβερνητική αποσύνθεση δεν αφήνει αλώβητο ούτε το ηγετικό προφίλ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα οδηγώντας σε μεγαλύτερο άνοιγμα την ψαλίδα της διαφοράς που χωρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση από την κυβερνητική παράταξη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που δημοσιεύεται στην εφημερίδα, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 7,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ν.Δ., με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, εξασφαλίζει ποσοστό 25,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 17,9%.

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 8,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,3%.

Η Λαϊκή Ενότητα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εισέρχεται στην Βουλή με 3,1%, καθώς και η Ένωση Κεντρώων με 3%.

Μένουν εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%, το Ποτάμι με 2,2% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%.

Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 19,6%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ελαφρώς ανοδική  τροχιά της  ΛΑ.Ε. που φτάνει στο 2,6% (+0,4%) και την οδηγεί στην έκτη θέση της κατάταξης των πολιτικ΄ν δυνάμεων παρά την εμφάνιση στο προσκήνιο της Πλεύσης Ελευθερίας και το ελπιδοφόρο για αρχή 2% που συγκεντρώνει το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Πάντως, όπως σημειώνει η εφημερίδα, με δεδομένα το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων, της διαφαινόμενη πολυδιάσπαση της ψήφου, τις οριακές επιδόσεις αρκετών κομμάτων που κινούνται πέριξ του 3%, αλλά και τα περιθώρια στατιστικού λάθους είναι δύσκολο να προδικάσει κανείς πόσα κόμματα θα μπουν στην επόμενη Βουλή.

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τα στέφανα

Να αγωνίζεσαι!

Close