ΔΙΣ: Κρίσιμες ώρες για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κυβέρνησης

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στους κόλπους της Ελλαδικής Εκκλησίας μετά και την αντιμετώπιση που επέδειξε η Κυβέρνηση στον τρόπο εορτασμού των Θεοφανείων – Ποια θα είναι η στάση της Εκκλησίας από εδώ και πέρα
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, συνέρχεται μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 164ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου.

Μία κρίσιμη συνεδρίαση στην οποία θα αποφασιστούν οι ποινές και τα πρόστιμα που έπεσαν σε ορισμένες περιοχές της χώρας την ημέρα των Θεοφανείων.

Πάντως το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου κ.κ. Ιερωνύμου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ανήμερα των Θεοφανείων, ο οποίος απευθυνόμενος προς πάσα κατεύθυνση είπε πως η Εκκλησία τηρεί τα μέτρα, άλλοι δεν τα τηρούν, δείχνοντας πλατείες, παραλίες κλπ, τα λέει όλα για το αδιέξοδο που προέκυψε από την στάση της κυβέρνησης.

Βέβαια, θα πρέπει να αναφερθεί πως παρά το κακό κλίμα των προηγούμενων ημερών πολλοί Σεβαστοί Ιεράρχες επιθυμούν να πέσουν οι τόνοι και να μην συνεχιστεί αυτή η “κόντρα” μεταξύ Κυβέρνησης και Εκκλησίας. Από την άλλη πλευρά, όμως, επικρατούν και οι φωνές μέσα στην Ιερά Σύνοδο που σηκώνουν το γάντι και δεν επιθυμούν να πληρώνει η Εκκλησία άλλο τα “σπασμένα”.

Απόρρητο: roula_manika

Οι Δεσπότες στέλνουν το δικό τους μήνυμα μέσα από τα κηρύγματα
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος είπε πως “ερχόμαστε στην Εκκλησία σκοτισμένοι από έγνοιες, από αρρώστιες, από δυσκολίες, από αμαρτίες, από λογισμούς και ησυχάζουμε και με την Θεία Κοινωνία, ανοίγουμε τα μάτια μας και αντικρίζουμε τον Θεό”.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος ζήτησε “ομόνοια και ενότητα” υπογραμμίζοντας πως “είναι κακός παράγοντας η διχόνοια και ο διχασμός στην ζωή όλων των λαών, το είδαμε στην Αμερική αυτές τις μέρες, αλλά στην Ελλάδα η διχόνοια και ο διχασμός παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Απέναντί μας βρίσκεται ένας ασύμετρος, ένας αόρατος εχθρός, ας τον αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. Είναι εξ άπαντος απαραίτητο για τον ελληνισμό και στις μέρες μας”

Και ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος από την πλευρά του τόνισε πως “πολλές φορές οι άνθρωποι της Εκκλησίας και του Χριστού σταυρώνονται, γιατί κάποιοι πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουν την αλήθεια που η Εκκλησία φέρνει στον λαό, ξεχνούν όμως πως μετ΄σ πό κάθε Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Προφητεία Αγιορείτη γέροντα για την Ελλάδα: «Η κρίση θα κρατήσει…»( Τι μας λέει!)
Μα αν είσαι άγιος, θέλω σημάδι…είπε

“Μη κακό, πατέρα Γεράσιμε, μή κακό”, ξεσπούσαμε εμείς. “Η φυσική πορεία, παιδάκι μου. Εκεί είναι η πατρίδα μας, εκεί είναι...

Close