Εγκαίνια Ναού Αγίου Λουκά του ιατρού στην Ορεστιάδα

Εγκαινιάσθηκε, μέσα σε κλίμα κατάνυξης, από τον οικείο Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό, την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 11 Ιουνίου, ο πρώτος και μοναδικός Ναός της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και θαυματουργό ιατρό.

Σύμφωνα με την Ι.Μ. Διδυμοτείχου: «Το εγκαινιασθέν Ναίδριο ευρίσκεται στον παραμεθόριο οικισμό της Παλαιάς Κλεισσούς και είναι Παρεκκλήσιο του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορεστιάδος.

Αφ εσπέρας μετά την κατάθεση των ιερών μαρτυρικών λειψάνων εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός και ευλογήθηκαν οι άρτοι. Το πρωί παρουσία πλήθους πιστών με λαμπρότητα εγένοντο τα εγκαίνια του Ναού και ακολούθησε η πρώτη Θεία Λειτουργία.
 Ο Σεβασμιώτατος αφού συνεχάρη τον Προιστάμενο του Ενοριακού Ναού Πρωτοπρ. Αθαν. Δανάκη, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους πιστούς για το αξιέπαινο αυτό έργο τους, σημείωσε· «ο ορθόδοξος ναός εκτός από χώρος λατρείας του αληθινού Θεού είναι ένα σχολείο πολιτισμού και μία διαρκής πρόκληση μαθητείας στην αγάπη, στην ειρήνη και στην αλληλεγγύη»
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στό Πνευματικό Κέντρο τού Ενοριακού Ναού η Γερόντισσα Φιλοθέη, Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας των Βρυούλων, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρουσίασε με γλαφυρότητα τη ζωή, τα μαρτύρια, το συγγραφικό έργο και τη πολυσχιδή διακονία του Αγίου Λουκά, ως ιατρού και ποιμένος της Εκκλησίας. Ρίγη συγκινήσεως και ενθουσιασμού για το ήθος και την εν γένει προσωπικότητα του αγίου συγκλόνισαν το πλήθος των φιλάγιων χριστιανών που έσπευσαν να παρακολουθήσουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσουν τον Άγιο.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος βράβευσε τους εθελοντές γιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου που λειτουργεί προνοία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ορεστιάδα. Εκφράζοντας ο Σεβασμιώτατος την ευαρέσκεια του στους εθελοντές, που στηρίζουν το έργο της Εκκλησίας και τον συνάνθρωπο, τόνισε οτι «ευτυχώς ανάμεσά μας υπάρχουν και σήμερα πρόσωπα που η πίστη τους στο Χριστό είναι μία διαρκής ομολογία καί μαρτυρία οτι ο Χριστός ακόμα ζεί στίς ψυχές των ανθρώπων».».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ευλογία ιατρικών στολών στην μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Βόλο

Σύμφωνα με την Ι.Μ. Δημητριάδος: Στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας Γλυκοφιλούσης, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε αγιασμό κι ευλόγησε τις λευκές ιατρικές μπλούζες...

Close