Εγκαίνια στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ι.Μ. Καλαμαριάς

Το Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο (Π.Π.Ε.Κ.) της Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Μητρόπολη, παρουσία Μητροπολιτών από την Βόρεια Ελλάδα, Επισκόπων, Πολιτικών Αρχών, Κλήρου και λαού.

Τον Αρχιεπίσκοπο και τη συνοδεία του καλωσόρισε ο υπεύθυνος του Εκκλησιαστικού Κέντρου, π. Θεόδωρος Τσαμπατζίδης, ο οποίος παρουσίασε τις δομές και τις δράσεις του Προκοπείου.

Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές της Μητροπόλεως, αλλά και στην προσφορά του προκατόχου του μακαριστού Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Προκοπίου στην τοπική κοινωνία.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις δυσκολίες και στα προβλήματα της εποχής τονίζοντας πως «παρά τις δυσκολίες κρύβεται πολύ αισιοδοξία και μπορούμε ακόμη να προσφέρουμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη» Μίλησε για την προσφορά των ανθρώπων στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας σημειώνοντας πως η Εκκλησία παίρνει κουράγιο από τους ανθρώπους που προσφέρουν από το υστέρημά τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του σημείωσε πως «όλοι έχουμε υποχρέωση από όποια θέση βρισκόμαστε να βοηθάμε να ξεπεραστεί η κρίση. Η κρίση θα ξεπεραστεί, η παρακμή, φοβάμαι, θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμη, αλλά θα προσπαθήσουμε.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος ξενάγησε τον Αρχιεπίσκοπο και την συνοδεία του στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο στεγάζονται Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, Σχολή Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων, Θεατρική Ομάδα, καθώς και η Νεανική Χορωδία της Μητροπόλεως.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Άγιος Παίσιος:Σήμερα που απομακρύνουν τα παιδιά από την Εκκλησία, πως έχουν αγριέψει

--Σήμερα που απομακρύνουν τα παιδιά από την Εκκλησία, πως έχουν αγριέψει! Ενώ στην Εκκλησία το παιδάκι θα ηρεμήσει, θα γίνει...

Close