Εγκαίνια της έκθεσης του Γιώργου Κόρδη στην Αγιορειτική Εστία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, τα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής του ζωγράφου και εικονογράφου Γιώργου Κόρδη με τίτλο «Φως εκ φωτός. Άθως. Βυζάντιο. Οικουμένη».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, ο Γέρων Συμεών Διονυσιάτης, ο οποίος χαιρέτησε εκ μέρους της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Γκιβίσης, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, ο κ. Στέφανος Γωγάκος, Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ της Αγιορειτικής Εστίας, ο κ. Χάρης Αηδονόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, ο επίτιμος Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας, κ. Δημήτριος Σαλπιστής, καθηγητές πανεπιστημίου, καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου. Ο Αναστάσιος Ντούρος, Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας και Επιμελητής της Έκθεσης αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του Γιώργου Κόρδη, ενώ ακολούθως ο καλλιτέχνης μίλησε για τα έργα της Έκθεσης, την ενότητα των Αγιορειτών Αγίων και για την Βυζαντινή τέχνη.

Στην Έκθεση παρουσιάζονται 66 έργα του Γιώργου Κόρδη χωρισμένα σε δύο βασικές ενότητες. Η πρώτη ενότητα αφορά έργα που προέρχονται από παλαιότερες δουλειές και στα οποία μπορούμε να δούμε την μεγάλη ποικιλία των θεμάτων και των υλικών που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης. Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται αυγοτέμπερες, μελάνια σε χαρτί Λόκτα καθώς και ψηφιακά έργα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μία υποενότητα είναι αφιερωμένη σε προσωπικότητες του Βυζαντίου.

Η δεύτερη ενότητα της Έκθεσης, μία σειρά 21 έργων, δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την έκθεση της Αγιορειτικής Εστίας και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό. Στα εν λόγω έργα, ο Κόρδης εμπνέεται από τους βίους Αγιορειτών Αγίων και διαχωρίζει το έργο του σε δύο υποενότητες: η πρώτη περιλαμβάνει έντεκα εικόνες με μεγαλύτερο αφηγηματικό χαρακτήρα καθώς οι άγιοι βρίσκονται σε προσευχή αναζητώντας την αγάπη του Χριστού. Η δεύτερη, περιλαμβάνει δέκα εικόνες με αγίους σε μπούστα, στις οποίες ο καλλιτέχνης προσπαθεί να φέρει σε σχέση κοινωνίας τους επισκέπτες με τους εικονιζόμενους αγίους.

Ακολούθησε δεξίωση στην αυλή της Αγιορειτικής Εστίας όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν για τα έργα της Έκθεσης με τον καλλιτέχνη Γιώργο Κόρδη.

Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιουνίου – 15 Σεπτεμβρίου 2017

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα και Τετάρτη: 09:00 – 16:00

Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 09:00 – 20:00

Σάββατο: 09:00 – 14:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310263308

Αγιορείτικη Εστία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο Απόστολος και το Ευαγγέλιο της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου
Κυριακή Γ΄ Ματθαίου, Ευαγγ. Ανάγνωσμα: Ματθ. στ, 22-33 (25-6-2017)

Ζητείτε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν.

Close