Ειδομένη: Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί και σήμερα

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί και σήμερα στην Ειδομένη, καθώς οι ελλείψεις είναι σοβαρές και την ίδια στιγμή πάνω από 12.000 πρόσφυγες είναι στοιβαγμένοι μέσα σε σκηνές στον καταυλισμό και ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες. Οι σκηνές είναι στημένες δίπλα σε σκουπίδια και λασπόνερα, μια κατάσταση που αν συνεχιστεί θα προκαλέσει προβλήματα.

Πολλοί εξέφρασαν το φόβο για εκδήλωση επιδημιών από την έλλειψη υγιεινής, ωστόσο η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου, των Γιατρών χωρίς Σύνορα, εκτίμησε ότι μόνο αν επιδεινωθεί η κατάσταση θα υπάρξει πρόβλημα και πως μέχρι στιγμής όλα είναι υπό έλεγχο.

Η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου Γιατροί χωρίς Σύνορα, Βίκυ Μαρκολέφα, υπογράμμισε πως «ο χώρος καθαρίζεται καθημερινά και ο κόσμος ενημερώνεται. Σήμερα τα πράγματα είναι υπό έλεγχο, αν όμως επιδεινωθεί η κατάσταση και αυξηθεί και ο αριθμός θα πρέπει να λάβουμε μέτρα. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, όμως ανησυχούμε για την υγεία αυτών των ανθρώπων. Προσπαθούμε κάθε μέρα να αυξήσουμε την δυναμική του καταυλισμού. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι πολλές ημέρες έξω στο κρύο και είναι γυναίκες και μικρά παιδιά.

 

Την ίδια στιγμή 12.000 πρόσφυγες που προσπαθούν επί πολλές ημέρες να επιβιώσουν σε σκηνές, μέσα στο κρύο, εκτεθειμένοι σε καιρικές συνθήκες, μικρά παιδιά, ανήμποροι ενήλικες και ηλικιωμένοι περιμένουν το πολυπόθητο «εισιτήριο» για να περάσουν τα σύνορα. Όμως εξακολουθούν οι πρόσφυγες να περνούν τα σύνορα με το σταγονόμετρο και η κατάσταση να επιδεινώνεται.

parapolitika

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Βαμβάκι: Οι άγνωστες χρήσεις του

Το βαμβάκι το χρησιμοποιούμε συνήθως για να αφαιρέσουμε το βερνίκι από τα νύχια μας, για να καθαρίσουμε τα κοψίματα και...

Close