Εικόνες από τις ασκήσεις «Αστραπή» και «Ορμή»

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε, ότι από τη Δευτέρα 03 Απριλίου 2017 διεξάγονται οι εθνικές ασκήσεις “ΑΣΤΡΑΠΗ 4/17” και “ΟΡΜΗ 3/17” στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού, Μυρτώου και κεντρικού Αιγαίου Πελάγους και του βορείου, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου Πελάγους αντίστοιχα, με τη συμμετοχή φρεγατών, πυραυλακάτων, υποβρυχίων, ελικοπτέρων και ομάδων της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών.

Όπως αναφέρει το defence-point.gr οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του ΠΝ με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων και πρόκειται να ολοκληρωθούν την Πέμπτη 06 και την Παρασκευή 07 Απριλίου 2017, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια των προαναφερομένων ασκήσεων οι συμμετέχοντες εξασκούνται επί τεχνικών και τακτικών αντικειμένων και διαδικασιών σε περιβάλλον σύνθετης απειλής. Επιπρόσθετα, εκτελείται και συνεργασία / συνεκπαίδευση με μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2017».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Δελτίο Τύπου 6-4-17:Αποκαλυπτήρια της δημόσιας τοιχογραφίας με θέμα την Δωρεά Ιστών & Οργάνων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

  Αποκαλυπτήρια της δημόσιας τοιχογραφίας με θέμα την Δωρεά Ιστών & Οργάνων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Close