Εισαγγελέας Στέλνει Στο Εδώλιο Τον Μπουτάρη

Αυτό το μάθατε;Την παραπομπή του Γιάννη Μπουτάρη σε δίκη ζητά η εισαγγελέας Ειρήνη Χρυσογιάννη. Ο λόγος; Οι οικονομικές ατασθαλίες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Mαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης στέλνει στο εδώλιο και πρώην µέλη του ∆Σ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
H εισαγγελέας ζητά την παραπομπή του Γιάννη Μπουτάρη αναφορικά µε τις διπλές αμοιβές που εισέπραττε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Εϊπίδης, την εποχή που ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους με υπόµνηµά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που ήταν πρόεδρος του ∆Σ του Φεστιβάλ, αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας:
«Στη συμβολική και σύντονη θητεία µου δεν είχα διαχειριστική εξουσία.»Βρέθηκα αντιμέτωπος µε µία παγιωμένη κατάσταση η οποία ουδέποτε είχε αμφισβητηθεί τόσο από τη νομική υπηρεσία του Φεστιβάλ όσο και από τις ελεγκτικές Αρχές».
Ακόµη, ο Γιάννης Μπουτάρης κατηγορείται ότι, ως πρόεδρος του ∆Σ του Φεστιβάλ, ενέχεται και στην παράνομη χορήγηση επιδομάτων ευθύνης σε δύο υπαλλήλους, που χαρακτηρίστηκαν, η µία ως προϊστάμενη λογιστηρίου γραφείου Αθηνών και η δεύτερη ως προϊστάμενη διεύθυνσης προσωπικού, λαμβάνοντας επιπλέον χρήματα και προκαλώντας οικονομική ζημιά στην περιουσία του Φεστιβάλ.
Με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, η αντεισαγγελέας Ειρήνη Χρυσογιάννη ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 7 κατηγορούμενοι για κακουργηματική «απιστία από κοινού» σε βάρος Νοµικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ).
ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Νεαροί Έλληνες συνεπλάκησαν με μετανάστες στη Σάμο
Μπαίνει εισαγγελέας για την κακοδιαχείριση κονδυλίων στο μεταναστευτικό – Kαλούνται οι πρώτοι μάρτυρες

Με την παραγγελιά της η κ. Δημητρίου προς την προϊσταμένη της Οικονομικής Εισαγγελίας Μαριάννας Ψαρουδάκη, ζητεί να ερευνηθεί η βασιμότητα...

Close