Το προσκύνημα συνεχίζεται στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Βύρωνος για 8η συνεχόμενη ημέρα, όπου πλήθος πιστών περνούν καθημερινά καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, για να προσκυνήσουν ευλαβικά την εικόνα της Θεοτόκου «Άξιον Εστί»,

η οποία για πρώτη φορά ήρθε στον Βύρωνα, καθώς και τα ιερά λείψανα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (τεμάχιο εκ της δεξιάς χειρός) και του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού, που έχουν έρθει από την Ι. Μ. Φωκίδος, με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που κατά την διάρκεια της ημέρας, ουρές σχηματίζονται για την προσκύνηση των ιερών σεβασμάτων.

Εχθές τελέστηκε Ιερό Ευχέλαιο ενώπιον της εικόνος «Άξιον Εστί», ενώ ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης ομίλησε με θέμα: «Πως μπορεί ο άνθρωπος να συναντήσει τον Θεό». Έως αργά το βράδυ ουρές σχηματίστηκαν για να προσκυνήσουν τη θαυματουργό εικόνα, καθώς και να πάρουν την ευχή του Γέροντα Νεκταρί

Το προσκύνημα της θαυματουργού εικόνος και των ιερών λειψάνων θα συνεχιστεί έως 31 Μαΐου 2017 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος (Τηλ.: 210 7624200)

πηγη