Εκθεση των ΗΠΑ με ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα: Πως η Ρωσία διεισδύει και «σπάει» το ΝΑΤΟ

Αμερικανική ερευνητική ομάδα μετά από πολύμηνη έρευνα κατόπιν εντολής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της CIA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία «χειραγωγεί» συστηματικά  και κρυφά έξι χώρες συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας με σκοπό να δημιουργήσει ρήγμα στο ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία προσπαθεί με «συγκεκαλυμμένα»  οικονομικά και πολιτικά μέτρα  να χειραγωγήσει  πέντε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, αναφέρει  η έκθεση του αμερικανικού  Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.

Η έκθεση προειδοποιεί ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να δυσφημίσει  το φιλελεύθερο δημοκρατικό μοντέλο της Δύσης και να υπονομεύσει τη διατλαντική σχέση.

Η γνωστή εφημερίδα New York Post γράφει ότι η Μόσχα δεν κατάφερε να  προσελκύσει μέρος Ευρωπαίων πολιτικών, προσπαθώντας να δημιουργήσει δεσπόζουσα θέση στις αγορές ενέργειας και άλλους τομείς της οικονομίας, για αυτό και  υπονομεύει την καταπολέμηση της διαφθοράς για να αναλάβει τον έλεγχο των κυβερνήσεων της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Λετονίας, της Σερβίας και της Σλοβακίας.

«Σε ορισμένες χώρες, η ρωσική επιρροή είναι τόσο διαδεδομένη και ριζωμένη  λόγω παραδοσιακών σχέσεων», αναφέρει η  έκθεση που συνοψίζει τα αποτελέσματα της 16μηνης μελέτης του  Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον και του Κέντρου για τη μελέτη της δημοκρατίας .

Ως συγκεκριμένα παραδείγματα παρατίθενται ορισμένα «μεγάλα σχέδια »  που αφορούν για παράδειγμα την  σύμβαση για την κατασκευή δύο πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ουγγαρία αξίας € 12.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία  διατίθενται από τη Ρωσία για την προώθηση της φιλο-ρωσικής στάσης των πολιτικών στην χώρα,  με σκοπό την προστασία των ρωσικών συμφερόντων .

Ρωσικά συμφέροντα υπάρχουν και μεγάλα μάλιστα στη Βουλγαρία στην οποία η έκθεση τα εκτιμά σε 22 τοις εκατό του ΑΕΠ απο την περίοδο  2005-2014.

Η έκθεση με τίτλο «Η τακτική του Κρεμλίνου: Κατανόηση της ρωσικής επιρροής στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη», δημοσιεύθηκε  σε μια εποχή που η συζήτηση σχετικά με το αν η Ρωσία προσπαθεί να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές έχει «φουντώσει» για τα καλά.

Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ  αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικά με την έκθεση που παρουσιάστηκε στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον.

Η έκθεση αυτή κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πιθανότητα απόκτησης ΜΜΕ από γνωστό Έλληνα ομογενή ο οποίος πήρε την θέση άλλου ο οποίος δεν μπόρεσε να αποπληρώσει την πρώτη δόση.

Όσο για την αμερικανική έκθεση, εκτιμάται από ειδικούς ότι οι ΗΠΑ διαπράττουν  τα ίδια και χειρότερα στην Ευρώπη από το 1945 και εντεύθεν και ειδικά στην Ελλάδα.

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
WikiLeaks: Έτσι έχτισε την προεκλογική της καμπάνια η Κλίντον
WikiLeaks: Έτσι έχτισε την προεκλογική της καμπάνια η Κλίντον

Στις αρχές του 2014, μια διαρροή στον Τύπο αποκάλυπτε πως ο Ρόμπι Μουκ ήταν ένας από τους φιναλίστ για να...

Close