Εκκλησία Κύπρου: «Καμία υποχώρηση στο Κυπριακό»

Συνεδρίασε εχθές η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου που ασχολήθηκε με αρκετά ζητήματα, με πρώτο το εθνικό. Κάλεσε μάλιστα τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, να μην υποχωρήσει.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν:

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017, στη δεύτερη του έτους τακτική συνεδρία, υπό την προεδρία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου και εργάσθηκε ως εξής:

1. Ασχολήθηκε με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το εθνικό μας θέμα και αφού κατέληξε, ομόφωνα, στο συμπέρασμα ότι ελλοχεύουν σοβαρότατοι κίνδυνοι στις εν εξελίξει διεργασίες, απευθύνει έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Πολιτική Ηγεσία όπως ομονοούντες παραμείνουν αμετακίνητοι στην προάσπιση των συμφερόντων της πατρίδας μας, αποφεύγοντας νέες επικίνδυνες υποχωρήσεις που θέτουν εν αμφιβόλω τη συνέχεια της ύπαρξης του Κράτους μας και το εθνικό μέλλον του λαού μας.

2. Εξέτασε τους οικονομικούς λογαριασμούς των Θρόνων και των Σταυροπηγιακών Μονών, καθώς και του ΚΕΤ, για το έτος 2016 και τους προϋπολογισμούς για το έτος 2017.

3. Όρισε τις ημερομηνίες τέλεσης των καθιερωμένων Μνημοσύνων ως εξής:

α) Την 9η Ιουλίου 2017, για τον εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό και τους συν αυτώ σφαγιασθέντας.

β) Την 16η Ιουλίου 2017, για τους πεσόντες κατά το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.
γ) Την 23η Ιουλίου 2017 για τους πεσόντες κατά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, και

δ) Την 30η Ιουλίου 2017 για τον Αρχιεπίσκοπο και Εθνάρχη Μακάριο. Στην Ιερά Μονή Κύκκου θα τελεστεί το μνημόσυνο, μετά από Συνοδικό συλλείτουργο, προισταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

4. Διόρισε ως νέα μέλη του Συμβουλίου του Κ.Ε.Τ., για την επόμενη διετία, τους Μητροπολίτες Ταμασού και Τριμυθούντος και τον Επίσκοπο Χύτρων.

5. Αποφάσισε την τέλεση Συνοδικού Συλλειτούργου την Κυριακή, 11η Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως, προισταμένου του Μακαριωτάτου, με την ευκαιρία της μνήμης του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο Χριστιανός μπορεί να λυπάται μόνο για δύο λόγους

κλονίζοντας έτσι την υγεία της ψυχής και του σώματος, αλλά για ν’ αποκομίζουμε απ’ αυτήν όσο γίνεται μεγαλύτερο πνευματικό κέρδος.

Close