Εκκλησία της Ελλάδος για την επίσκεψη Βαρθολομαίου στην Ελλάδα

Η Αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος, κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και αποφάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, προσκάλεσε επισήμως στην πόλη των Αθηνών την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κύριο Βαρθολομαίο, προκειμένου να τιμηθεί δεόντως το Τίμιο Πρόσωπο Αυτού
επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως τριακονταετούς συνεχούς ενδόξου, θεοφιλούς και τετιμημένης Πατριαρχίας στον Αποστολικό, Πατριαρχικό και Οικουμενικό Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως.
Η έναρξη των τελετών για την λαμπρά αυτήν Επέτειο θα πραγματοποιηθεί εκκλησιαστικώς με την τέλεση Πατριαρχικής, Αρχιεπισκοπικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κύριος Βαρθολομαίος και η Τιμία Συνοδεία Αυτού θα αφιχθούν στην Αθήνα το Σάββατο 20 Νοεμβρίου. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη Αυτού στον
Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριο Ιερώνυμο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Κατά το διάστημα της παραμονής του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Αθήνα, από 20 έως 25 Νοεμβρίου, έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις Αυτού με Πολιτειακούς Παράγοντες, καθώς επίσης και Εκδηλώσεις εκ μέρους διαφόρων Φορέων προς τιμήν Αυτού.

Κατά την διάρκεια των εν λόγω Εκδηλώσεων θα τηρηθούν επακριβώς τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Λαγκαδάς: Ετήσιο Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Ιωάννου

Μέσα σε ιδιαιτέρως ενθουσιώδες

Close