Εκκλησία της Κύπρου: Να απέχουν οι πιστοί από τον εκκλησιασμό

Εν μέσω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό η Εκκλησία της Κύπρου κάλεσε του πιστούς της να απέχουν από τις Θείες Λειτουργίες και τους Χαιρετισμούς έως τις 10 Απριλίου προκειμένου να προστατευθεί η χώρα από την διασπορά του ιού.
Σε αποχή από τις Θείες Λειτουργίες και τον εκκλησιασμό για τις επόμενες τρεις εβδομάδες καλεί τους πιστούς η Εκκλησία της Κύπρου.

Η σύσταση αυτή, έρχεται λίγες ώρες, μετά την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τη λήψη αυστηρών μέτρων πρόληψης έναντι του κορονοϊού.

«Καλούμε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα να απέχει για διάστημα τριών εβδομάδων (μέχρι τις 10 Απριλίου) από τις ακολουθίες, με σκοπό να βοηθήσουμε στην ανακοπή περαιτέρω εξάπλωσης της ασθένειας» αναφέρεται στη σχετική απόφαση.
Και προστίθεται: «Η αποχή για διάστημα τριών εβδομάδων από τις ιερές Ακολουθίες και το Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεων να μην προκαλεί βάρος στη συνείδηση του ευσεβούς ποιμνίου μας, διότι η ωφέλεια που θα προκύψει με την παρέλευση αυτής δοκιμασίας, θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη».

Στο πλαίσιο αυτό, η Εκκλησία της Κύπρου γνωστοποίησε ότι οι Ιερές Ακολουθίες των Χαιρετισμών, όπως και η Θείες Λειτουργίες θα έχουν απευθείας τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται σε 26. Τα πρώτα κρούσματα καταγράφηκαν στις 9 Μαρτίου και αφορούσαν δύο άνδρες, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στο Μιλάνο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Κορωνοϊός: Συνολικά 331 Κρούσματα στη χώρα

Τα στοιχεία που αναφέρει για την πρόοδο του κορωνοϊού, ο Σωτήρης Τσιόδρας, Επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ για τη χώρα μας.

Close