Εκοιμήθη η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κατερινούς Μακρυνείας

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας μετά θλίψεως αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία της Οσιωτάτης Γερόντισσας Χριστοδούλης Ευαγγελάτου, Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Κατερινούς Μακρυνείας.

Η μακαριστή Γερόντισσα γεννήθηκε το έτος 1925 στην Πάτρα. Υπήρξε πνευματικό ανάστημα του μακαριστού οσίου Γέροντος Γερβασίου Παρασκευοπούλου. Εκάρη μοναχή στην Ιερά Μονή Μαρίτσας Πατρών και το έτος 1958 ήρθε με την ευλογία του π. Γερβασίου στην Ιερά Μονή Κατερινούς Μακρυνείας. Εργάστηκε υποδειγματικά όλα αυτά τα χρόνια για την ανακαίνιση και τον εξωραϊσμό της Ιεράς Μονής. Διακρίθηκε για τις πολλές αρετές της, ιδιαίτερα δε για την ταπείνωσή της, την περισσή αγάπη της, την μητρική στοργή και φιλοξενία της προς όλους τους προσκυνητές και επισκέπτες της Ιεράς Μονής.
Η σορός της θα τεθεί σε προσκύνημα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής από σήμερα το βράδυ και ώρα 22:00’, ενώ η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Κυριακή 2 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Η ταφή της θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Αύγουστος, ο μήνας της Παναγίας
Εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον

Ω ευλογημένη Μητέρα του Θεού, αγαλλιάται η καρδία του λαού σου, και πολλά χαίρεται, ότι σε έκλεξεν ο Υιός και...

Close