Εκοιμήθη η νύφη του Αγίου Παΐσιου

Εκοιμήθη η νύφη του Αγίου Παΐσιου του Αγιορείτου, Ναταλία Εζνεπίδη, η οποία είχε υπανδρευθεί τον αδελφό του Αγίου, ονόματι Ραφαήλ. Η κεκοιμημένη πλέον Ναταλία είχε μιλήσει πρόσφατα στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο.

Για πρώτη φορά το 2017, η 88χρονη Ναταλία Εζνεπίδη, χήρα του αδερφού του Γέροντα Παϊσίου, Ραφαήλ, είχε μιλήσει συγκινημένη για τον Άγιο και για τα χρόνια που έμεναν όλοι μαζί στο σπίτι στην Κόνιτσα: «Ήταν πολύ καλός, πολύ ευγενικός, πάντα μας συμβούλευε».

Με τρεμάμενη φωνή, περιγράφει τις τελευταίες του στιγμές όταν τον συνάντησε στο νοσοκομείο, ενώ δεν κρύβει την μεγάλη της πίκρα αφού ο σύζυγός της και αδερφός του Γέροντα, δεν πρόλαβε την αγιοποίηση του:«Ήταν καθιστός στο κρεβάτι. Μας δέχτηκε και μας μίλησε με όρεξη λες και δεν πονούσε πουθενά. Ύστερα σηκωθήκαμε να φύγουμε. Αυτό ήταν το τελευταίο αντίο, η τελευταία ευχή. Πώς να μην συγκινηθείς όταν αντικρίζεις έναν Άγιο μπροστά σου. Με αξίωσε ο Θεός να ακούσω και να ζήσω την αγιοποίηση του. Έγινε μέσα σε 20 μέρες από τον θάνατο του συζύγου μου Ραφαήλ».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Χριστιανικά θαύματα σε μουσουλμάνους
Πότε να μην ξεχνούμε να κάνουμε το Σταυρό μας μέσα στον Ναό

1. Μόλις ανάψουμε το κερί μας. 2. Όταν μπαίνουμε στους Ιερούς Ναούς και όταν βγαίνουμε από αυτούς. 3. Στην αρχή...

Close