Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιγνάτιος

Η Λάρισα πενθεί. Ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιγνάτιος εκοιμήθη τα ξημερώματα  στη διάρκεια της επέμβασης για τη μεταμόσχευση ήπατος στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, αφού η καρδιά του δεν άντεξε.

Η προγραμματισμένη επέμβαση από τον διάσημο γιατρό Ανδρέα Τζάκη ξεκίνησε και όλα κυλούσαν ομαλά. Δύο ώρες περίπου πριν την ολοκλήρωσή της όμως, η καρδιά του Ιεράρχη σταμάτησε να χτυπά και οι προσπάθεις του ιατρικού προσωπικού δεν ήταν αρκετές.

Η αναγγελία της εκδημίας από τη Μητρόπολη Λαρίσης αναφέρει:

«Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιγνατίου.

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τρίτης 26 Ιουνίου 2018 (ώρα Ελλάδος), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος.

Ο Σεβασμιώτατος προδόθηκε από την καρδιά του, δύο ώρες πριν ολοκληρωθεί η μεταμόσχευση στο συκώτι από τον Ιατρό κ. Ανδρέα Τζάκη».

Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες στη Λάρισα – Δείτε ΕΔΩ

Τα τελευταία λόγια του Μητροπολίτη Ιγνάτιου – Συγκινεί η ανάρτηση στενού του συνεργάτη – Δείτε ΕΔΩ

Το βιογραφικό

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος (κατά κόσμον Ιάκωβος Λάππας) γεννήθηκε στη Σαλαμίνα στις 11 Ιανουαρίου 1946.

Σπούδασε Νομικά και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εκάρη μοναχός στις 17 Ιανουαρίου 1976, Διάκονος χειροτονήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1976 και Πρεσβύτερος στις 25 Ιανουαρίου 1976. Πνευματικός χειροθετήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1978 και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου έλαβε στις 30 Νοεμβρίου 1978.

Για μία δεκαοκταετία (1976-1994) υπηρέτησε ευδοκίμως την γενέτειρά του, προσφέρωντας τα μέγιστα στη νεολαία του νησιού, εκδίδοντας δε και το νεανικο περιοδικό “Το Τάλαντο”.

Απο το έτος 1984 υπηρέτησε ως Α΄Γραμματέας – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου.

Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου εξελέγη στις 25 Μαΐου 1994. H εις Επίσκοπον χειροτονία Του ετελέσθη στις 28 Μαΐου του ιδίου έτους. Η ενθρόνισή Του πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας στις 28 Ιουλίου 1994.

Η τελευταία συνέντευξη του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – Δείτε ΕΔΩ

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος τοποτηρητής της Ι.Μ. Λαρίσης – Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου – Δείτε ΕΔΩ

Τον Οκτώβριο η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης – Δείτε ΕΔΩ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μητροπολίτες: Ισοπέδωσαν την Κυβέρνηση – «Ακρωτηριάζουν την Ελλάδα» – Λαός και κλήρος ενωμένος

Στον αστερισμό της γραβάτας η χώρα μετά τα πάρε δώσε της κυβέρνησης με το Μακεδονικό και το χρέος, αλλά η...

Close