ΕΚΤΑΚΤΟ:Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης φέρεται να έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΟΠ ΣΤΗ Συμφωνία των Πρεσπών

«Πράσινο φως» για την κατάθεση πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης φέρεται να έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως άλλωστε διαμήνυε σε όλους τους τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ, θα κάνει ότι μπορεί για να σταματήσει την Συμφωνία των Πρεσπών ως επιζήμια για τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Χριστίνας Κοραή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται έτοιμος να βάλει ένα τελευταίο ανάχωμα στην επικύρωση της Συμφωνίας.

Η κίνηση αυτή, παρόλο που είναι αμφίβολο ότι θα περάσει κυρίως λόγω της θέσης του ΚΚΕ να μην ψηφίζει προτάσεις μομφής, θα ενισχύσει την εικόνα της ΝΔ ως της μόνης πολιτικής δύναμης που προσπάθησε να αντισταθεί με πολιτικές πράξεις και όχι μόνο λόγια, στη Συμφωνία.

Βάσει του άρθρου 84 του Συντάγματος, η πρόταση δυσπιστίας κατατίθεται προς τον Πρόεδρο της Βουλής κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας συνεδρίασης του Σώματος. Η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για δύο ημέρες, εκτός κι αν η κυβέρνηση ζητήσει να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.
Η συζήτηση της πρότασης μομφής στην Ολομέλεια ολοκληρώνεται το αργότερο τη δωδεκάτη νυκτερινή ώρα της τρίτης ημέρας από την έναρξή της, με ονομαστική ψηφοφορία.

Από την πλευρά του το Μαξίμου αντιδρώντας στην έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών, χαρακτήρισε ως «δώρο» την πρόταση μομφής και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να την καταθέσει, ενώ ο Πάνος Καμμένος, νωρίς σήμερα, υποστήριξε ότι θα στηρίξει μια πιθανή πρόταση μομφής από τη ΝΔ.
πληροφορίες από makeleio.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Tύπου: Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας!

Ήταν μία δύσκολη διαδικασία να κοιμηθώ εκείνο το βράδυ. Είχα κι ένα πόνο στο δάκτυλο και γενικά σ' όλο μου...

Close