ΕΚΤΑΚΤΟ-Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιοι θα μπορούν να κυκλοφορούν πως και πότε

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Forma.gov.gr για εκτύπωση εντύπου – Αριθμός sms 13033

ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Forma.gov.gr για εκτύπωση εντύπου – Αριθμός sms 13033

Πολλοί θεωρούν το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη ως μία τελευταία προειδοποίηση

με τον ίδιο να σημειώνει άλλωστε την κρισιμότητα του Σαββατοκύριακου που διανύουμε. «Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται εάν τελικά η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμη πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά , διαβάζουμε στο newsbomb.gr

Πηγές του Μαξίμου σημειώνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να δουν πολίτες να κάνουν βόλτες ανέμελοι το Σαββατοκύριακο στα πάρκα, τις παραλίες ή οπουδήποτε αλλού. «Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε» είπε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, τις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες έρχονται να επιδεινώσουν οι εικόνες των πολιτών την Παρασκευή να συνωστίζονται στα διόδια και σε ορισμένες περιπτώσεις στα λιμάνια. Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε κύμα μαζικής φυγής από την Αθήνα, καθώς τα διόδια των Αφιδνών πέρασε περίπου ο ίδιος αριθμός ΙΧ με την προηγούμενη Παρασκευή και από τα διόδια της Ελευσίνας μικρότερος αριθμός σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή.

Στα διόδια σχηματίστηκαν όμως ουρές καθώς ήταν λιγότερα ταμεία ανοιχτά, για την προστασία εργαζομένων και κοινού, ενώ λειτουργούσαν κυρίως με e-pass και αυτόματα μηχανήματα κερμάτων.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι υπήρξε μία κανονική έξοδος Σαββατοκύριακου και άρα δεν συμμορφώθηκαν άπαντες με τις συστάσεις των ειδικών να αποφύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση δεν ήταν απολύτως αναγκαία, τρομάζει το υπουργείο Υγείας, που έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο διασποράς. Για αυτό εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης στην τελευταία δήλωση του είχε σχολιάσει πως στην Ιταλία δεν φτάνουν τα φέρετρα.

Από την άλλη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με μία οργισμένη δήλωση το απόγευμα της Παρασκευής, χαρακτήρισε αντικοινωνική συμπεριφορά την επιλογή ορισμένων πολιτών να μετακινηθούν στην επαρχία, ειδικά μετά από τις συστάσεις να μην το πράξουν.

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως μπορεί να έχουμε μολυνθεί με τον ιό ακόμα κι αν δεν εμφανίζουμε συμπτώματα. Και στο μεταξύ να διασπείρουμε τον ιό σε κοινότητες σε όλη την Ελλάδα» εξήγησε ο κ.Πέτσας και τόνισε: «Όποιος έχει επιλέξει να καταφύγει στο χωριό του, πρέπει να συμπεριφερθεί σαν να έχει ήδη τον ιό – να αποφύγει κάθε επαφή και να μείνει στο σπίτι του πάση θυσία».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος, Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών.

Και ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας μέσα στο Σαββατοκύριακο σε πάρκα, μεγάλες πλατείες, χώρους όπου παρατηρείται συγκέντρωση προσώπων προκειμένου να τηρηθεί απαρέγκλιτα το μέτρο αυτό, ενώ δεν επιτρέπονται ούτε πικ νικ, ούτε άθληση κατά ομάδες.

Η κυβέρνηση αναρτά το forma.gov.gr όπου όλες οι οδηγίες αναφέρονται αναλυτικά. Εκεί μπορεί να βρει τους δύο τύπους εγγράφων, στις οποίες πρέπει να δηλώνουν την κίνησή τους.

Θα υπάρχουν τρεις εναλλακτικές διαδικασίες για την τύπου βεβαίωση.

Ο πρώτος είναι η φόρμα, ο δεύτερος είναι ένα λευκό χαρτί, ο τρίτος είναι η αποστολή SMS στο 13033, όπου γράφει έναν αριθμό, το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας του. Τo sms αυτό είναι δωρεάν.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Πώς θα εφαρμοστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας
Όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, στην περίπτωση που χρειαστεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε απαγόρευση κυκλοφορίας αυτή δεν θα είναι απόλυτη. Πρόκειται να ακολουθηθεί το γαλλικό μοντέλο, στο οποίο επιτρέπονται κάποιες μετακινήσεις για πολύ συγκεκριμένους λόγους: εργασία, ιατρική βοήθεια, αγορά φαρμάκων, προμήθεια τροφίμων από σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει επιβληθεί η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων και τα μηνύματα που έχει πάρει η κυβέρνηση από τους ειδικούς επιμένουν ότι οι επόμενες 2-3 εβδομάδες θα είναι οι ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας και τις αντοχές του συστήματος υγείας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Π. Ανδρέας Κονάνος: Προσευχή πνευματικής ενδυνάμωσης με αφορμή τον κορωνοϊό

Προσευχή πνευματικής ενδυνάμωσης με αφορμή τον κορωνοϊό

Close