ΕΚΤΑΚΤΟ-Δήμαρχος Μυτιλήνης: Η κατάσταση είναι ανησυχητική στο νησί-VIDEO

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε στην εκπομπή “Alpha Ενημέρωση” την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Μυτιλήνη, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο ΚΥΤ Μόριας και τους χιλιάδες άστεγους μετανάστες, ο δήμαρχος του νησιού Στρατής Κυτέλης.

Όπως είπε η επόμενη ημέρα βρίσκει κυβέρνηση και τοπικές αρχές να επεξεργάζονται λύσεις για το πρόβλημα στέγασης των μεταναστών και αντιμετώπισης των υγειονομικών κινδύνων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της έλλειψης εγκαταστάσεων. Ως προσωρινή λύση δεν αποκλείεται να ανεγερθεί πρόχειρος καταυλισμός για στέγαση δέκα περίπου χιλιάδων μεταναστών, μακριά από κατοικημένες περιοχές και με φως, νερό, χημικές τουαλέτες και φαγητό. Οι υπόλοιποι στεγάζονται ήδη στα τρία πλοία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που έχουν καταπλεύσει στο νησί, με δυνατότητα φιλοξενίας πέντε χιλιάδων ατόμων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΝΑΤΟ: Η Ελληνική αντιπροσωπεία επιμένει να φύγουν όλα τα τουρκικά πλοία

Ο κύριος Κυτέλης επισήμανε ότι η κατάσταση παραμένει τεταμένη και ανησυχητική, καθώς είναι έκδηλες οι αντιδράσεις των ντόπιων, που φοβούνται εξάπλωση των κρουσμάτων κορωνοϊου ενώ βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται γύρω από το ΚΥΤ, τα τελευταία πέντε χρόνια. Όπως εξήγησε, η δυνατότητα φιλοξενίας του ΚΥΤ περιορίζεται στα 2,700 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκουν καταφύγιο στα γύρω χωράφια και αγροκτήματα, προκαλώντας ζημιές σε ελαιόδεντρα και άλλες καλλιέργειες.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης είπε ακόμη ότι επιθυμία του ίδιου του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι όπως το ΚΥΤ Μόριας κλείσει οριστικά, καθώς δυσφημίζει τη χώρα στο εξωτερικό, ενώ οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο κύριος Κυτέλης υποστήριξε ότι η απομάκρυνση των μεταναστών από το νησί είναι επιβεβλημένη και για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Σε ότι αφορά στα 400 ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονταν στη Μυτιλήνη, αυτά μεταφέρθηκαν χθες με αεροπλάνα στην ενδοχώρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μίκι Ρουρκ: “Πιστεύω στον Θεό και στα Θαύματα”

Μίκι Ρουρκ: “Πιστεύω στον Θεό και στα Θαύματα”

Close