ΕΚΤΑΚΤΟ: Διορίζουν Στο Δημόσιο Για Τους «Μετανάστες» Παρακάμπτοντας Το ΑΣΕΠ

Απαράδεκτη κατάσταση! Παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ και με διαδικασίες fast track, η κυβέρνηση προσλαμβάνει ιατρικό νοσηλευτικό,
διοικητικό και λοιπό προσωπικό για την… διαχείριση του «μεταναστευτικού».
Αποτελεί, ειρωνεία, όπως αναφέρει η εφημερία τα ΝΕΑ, το γεγονός ότι ο απόλυτος διαχειριστής των περίπου 2.400 προσλήψεων γίνονται μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο έχει κατηγορηθεί πολλάκις από την κυβέρνηση.
Διαβάζουμε το σχετικό ρεπορτάζ:
Ξεδιπλώνοντας κανείς το κουβάρι των εκατοντάδων προσλήψεων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης που ξέσπασε το 2015 διαπιστώνει μια σειρά από προβληματικούς χειρισμούς που αφορούν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Philos».
Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός για την υλοποίηση του «Philos» έφτανε τα 24.180.928 ευρώ, ποσό που προερχόταν αποκλειστικά από ευρωπαϊκούς πόρους για να υλοποιηθεί έως τον Μάρτιο του 2018.
Μέσω αυτού προσλήφθηκαν 850 γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, διοικητικό και λοιπό προσωπικό,με το Σωματείο να εκφράζει ουσιαστικά ερωτηματικά ως «προ τη νομιμότητα αλλά και τις πιθανές παρεμβάσεις».
Μάλιστα οι σχετικές καταγγελίες κοινοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2017 στην Εισαγγελία Διαφθοράς που με τη σειρά της διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
πληροφορίες από newsthessaloniki.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πειραιώς Σεραφείμ: Να γιατί δεν υποδέχτηκε τον Κόπτη Πατριάρχη
Πειραιώς Σεραφείμ: Να μην ξαναέρθουν στην εκκλησία, όσοι ψηφίσουν την αλλαγή φύλου

«Η Εκκλησία θα έπρεπε να λάβει κάποια πνευματικά μέτρα για αυτούς που νομοθετούν με τόση ασέβεια» επεσήμανε ο Μητροπολίτης Πειραιώς...

Close