ΕΚΤΑΚΤΟ: Ηλεκτρονικός πόλεμος από την Άγκυρα – Τούρκοι χάκερς «κατέβασαν» τουλάχιστον 100 ελληνικές ιστοσελίδες

Κυβερνοεπίθεση από Τούρκους χάκερ δέχθηκαν ελληνικές ιστοσελίδες, την Τετάρτη. Συνεχίζεται ο υβριδικός πόλεμος από την Άγκυρα, σε ηλεκτρονική μορφή αυτή τη φορά.
Πλήθος ιστοσελίδων αθλητικών ομάδων, πανεπιστημίων και κρατικών φορέων έχει παραβιαστεί από τους Τούρκους, ενώ η εν λόγω επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Κατά καιρούς τέτοια χτυπήματα έχουν έρθει στη δημοσιότητα, ενώ πολύ συχνά υπάρχει και απάντηση από την ελληνική πλευρά.
Αυτές οι επιθέσεις έχουν παράλληλα και μορφή ψυχολογικών επιχειρήσεων με στόχο την εξασθένηση των ελληνικών αρχών και έλεγχο της ετοιμότητας στον κυβερνοχώρο.
Η ομάδα Ayyildiz Tim, μία από τις παλαιότερες της Τουρκίας, «έριξε» τουλάχιστον 100 σημαντικές ελληνικές ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και κρατικές.
Η επιχείρηση χακαρίσματος βρίσκεται σε εξέλιξη με τη σελίδα του Ατρομήτου, του μπασκετικού Ολυμπιακού, Πανεπιστημίων και σχολείων να έχουν «κατέβει». Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακου εναλλάσσονταν εικόνες και ακουγόταν ραπ μουσική.
Οι επιθέσεις της έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο και οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές, πατριώτες και κεμαλιστές, ενώ η ομάδα τους είναι εξαιρετικά δημοφιλής στα social media με περισσότερους από 1.500.000 Τούρκους να τους ακολουθούν.
ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
3.000 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ
ΕΚΤΑΚΤΟ: Διορίζουν Στο Δημόσιο Για Τους «Μετανάστες» Παρακάμπτοντας Το ΑΣΕΠ

Απαράδεκτη κατάσταση! Παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ και με διαδικασίες fast track, η κυβέρνηση προσλαμβάνει ιατρικό νοσηλευτικό,

Close