ΕΚΤΑΚΤΟ: H ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες έχει φθάσει στο ”κόκκινο”

Στην αντεπίθεση περνάει το Παρίσι και σήμερα κατά της Τουρκίας.

Πριν λίγο, Αξιωματούχος του Γαλλικού ΥΠΑΜ, ανέφερε πως τουρκικά πολεμικά πλοία παρενόχλησαν γαλλικά στην Α. Μεσόγειο.

”Τα επίπεδα διεθνούς και ενδονατοϊκής κρίσης ακουμπούν οι τουρκικές προκλήσεις στη νοτιανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις. Όπως ανέφερε προ ολίγου ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης στην εκπομπή “Αντιθέσεις”, οι τουρκικές φρεγάτες απείλησαν με βύθιση ΝΑΤΟϊκά – συμμαχικά υποτίθεται – πλοία ανοικτά της Λιβύης!

Στον πλου της “τουρκικής αρμάδας” βρέθηκαν ένα γαλλικό και ένα ιταλικό πολεμικό πλοίο (πιθανώς φρεγάτες), με την τουρκική αντίδραση απέναντι στους συμμάχους της να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εκπομπής, οι Τούρκοι απείλησαν με πλήγματα τα ΝΑΤΟϊκά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση Sea Guardian και είχαν σπεύσει στην περιοχή, σε περίπτωση που αυτά επιχειρούσαν να παρεμποδίσουν την πορεία των τουρκικών πλοίων.” 

Σήμερα λοιπόν η Γαλλία πήρε ξεκάθαρη θέση και με ανακοίνωση, αναφέρει πως τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στο ΝΑΤΟ και πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες από εδώ και πέρακατά της Άγκυρας!

ΠΗΓΗ 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ:Στο Κέντρο Υγείας δωρεά από το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Θέρμης

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ:Στο Κέντρο Υγείας δωρεά από το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Θέρμης.Κανένα φάρμακο χαμένο! Ενενήντα κουτιά με φάρμακα και εκατόν...

Close