Σέρβοι ειδικοί αναλυτές μας προειδοποιούν ότι η επίτευξη της fast-track συμφωνίας για το όνομα των Σκοπίων μεταξύ Τσίπρα-Ζάεφ έχει ανοίξει την «όρεξη» των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, ενώ επιταχύνεται  το σχέδιο ολοκλήρωσης της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας», κάτι που απεργάζονται στην Ουάσιγκτον εδώ και χρόνια.

Το πώς ακριβώς θα υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο μας το αποκαλύπτουν οι ίδιοι οι Αλβανοί στα Τίρανα .

Στην Αλβανία δημιουργείται  ένα κέντρο αποκατάστασης για τους πρώην μαχητές του ISIS. Κάποιοι το ονόμασαν «κέντρο μελέτης».

«Όχι, είναι εντελώς  παρερμηνεία του τι είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου. Ήμουν εκεί και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι απολύτως έτσι .

Επομένως, η ιδέα είναι ότι δεν θα είναι  κέντρο πρώην μαχητών του ISIS , αλλά  κέντρο μελέτης όπου οι συνάδελφοι μπορούν να συζητήσουν, να δουν το φαινόμενο του τι συμβαίνει. Δεν υπάρχει απολύτως ιδέα να φτιάξουμε ένα τέτοιο στρατόπεδο» , δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΕ στην Αλβανία Ρομάνα Βλαχούτιν .

Στην Αλβανία, η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποδέχεται την προσφορά της ΕΕ για την κατασκευή καταυλισμού για την είσοδο πρώην  μαχητών του ISIS με άγνωστα «καθήκοντα» βέβαια από την νέα τάξη πραγμάτων στην περιοχή μας.

Δηλαδή θα μαζέψουν φονιάδες και δολοφόνους μαζεμένους σε ένα μέρος για να μελετήσουν τι ακριβώς;

Αν και εφόσον όμως τους αμολύσουν όλους αυτούς συν αυτούς τους τζιχαντιστές που ευρίσκονται ήδη στην Βοσνία τι θα γίνει  στα Βαλκάνια ;

Mήπως μετά το ΝΑΤΟ θα …συνδράμει αμέσως στην απελευθέρωση των εδαφών στα οποία πρωτύτερα θα έχουν μολύνει οι ίδιοι δολοφόνοι του ISIS ;  

Ομιλούμε για ένα σχέδιο τύπου Συρίας στην αποκαλούμενη πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων , με σκοπό την απώθηση της ρωσικής επιρροής και της διάλυσης της ΕΕ.  

Όλα αυτά την στιγμή που οι προσπάθειες για τη σταθεροποίηση των πολιτικών σχέσεων  μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, και ο συμβιβασμός σε  ιστορικές διαφωνίες, είναι ένας  παράγοντας ο οποίος από πολλές απόψεις διευκολύνει τη σταδιακή στρατιωτικοποίηση των χωρών  της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από το  ΝΑΤΟ, τονίζουν οι Σέρβοι αναλυτές,

Ως έθνος-κράτος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα,  λόγω της αναφοράς του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από την ΠΓΔΜ δεν της επέτρεπε μέχρι τώρα  αν συμμετέχει σε  καμία διαδικασία διαπραγματεύσεων με την ΕΕ/ΝΑΤΟ.

Μόλις  όμως συμφιλιώθηκε  με τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια», έληξε η επί δεκαετίες διαμάχη με την υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

Παρά τη μη αποδοχή της συμφωνίας αυτής από τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γ.Ιβανώφ και των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, η διαδικασία της «επανένταξης στο πλαίσιο μιας νέας ταυτότητας της ΠΓΔΜ» δεν θα είναι εύκολο να σταματήσει από κανέναν, διότι το «παιχνίδι» το ελέγχουν αποκλειστικά οι ΗΠΑ, οι οποίες  έχουν τα δικά τους μεγαλεπήβολα σχέδια .

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg αφού εξέφρασε  την ικανοποίησή του για την «συμφιλίωση» μεταξύ των δύο χωρών , επισήμανε ότι όλα τώρα είναι ανοικτά για την ΠΓΔΜ να εισέλθει στην συμμαχία .

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, η ΠΓΔΜ  ή  καλύτερα η νεοσυσταθείσα «Βόρεια Μακεδονία» είναι στην πιο δύσκολη κατάσταση στα Βαλκάνια.

Μετά τις σκηνές βίαιων συγκρούσεων στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ το προηγούμενο έτος, και την πλήρη ασυμφωνία της  πολιτικής ελίτ της χώρας, η κυβέρνηση της πΓΔΜ έχει να αντιμετωπίσει και τις  διεθνικές συγκρούσεις Αλβανών και Σκοπιανών .

Πρόκειται για μια σύγκρουση που υποβόσκει εδώ και καιρό αναμένοντας τις κατάλληλες συνθήκες για να βγει στην επιφάνεια με στόχο την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας .

Το σχέδιο αυτό των ΗΠΑ υλοποιείται  από πολιτικούς «ειδικών αποστολών» όπως ο νυν Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζ.Ζάεφ ο οποίος αφού  κατηγορήθηκε για παθητική  δωροδοκία  εκατόν εξήντα χιλιάδων ευρώ, απαλλάχθηκε από κάθε ευθύνη για διαφθορά, ως «επιβράβευση» για τις προσπάθειές του να ενδώσει στις πιέσεις για το θέμα της ταυτότητας του κράτους του .

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη αποδείξει την πρακτική της υποστήριξης «συμβιβασμένων» πολιτικών προσωπικοτήτων , μεταξύ των οποίων εγκληματιών  πολέμου,  όπως ο Ραμούς Χαραντινάι στο Κόσοβο  για χάρη της  σταθεροποίησης ολόκληρων περιοχών ενδιαφέροντος.

Ο Ζόραν Ζάεφ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Αμερικανοί και  Γερμανοί γνωρίζουν τα άπλυτα του σχετικά με την παράνομη αγορά γης και την συνεργασία του με μερικούς Κοσοβάρους μαφιόζους εγκληματίες .

Γνωρίζει επίσης ο Ζάεφ  την ύπαρξη του πολιτικού του φακέλου στα συρτάρια  ξένων υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίες  μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν  εναντίον του ανά πάσα στιγμή.

Ως εκ τούτου, η προθυμία του να παίξει με τους κανόνες των Βρυξελλών και Ουάσιγκτον, αφορά  καθαρά «το σχέδιο  επέκτασης του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.

Σύμφωνα με τον Stoltenberg, τον Ιούλιο θα  ξεκινήσει την διαδικασία  ένταξης της ΠΓΔΜ στη συμμαχία .

Αυτό θα ανοίξει το δρόμο μεταξύ Σκοπίων και Πρίστινα, για μετακίνηση στρατιωτικών στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, κάτι που έχει σαφώς σχέση με την δημιουργία αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη , αλλά και αλλού.

,Η ΠΓΔΜ  ως πολυεθνική χώρα είναι βαθιά διχασμένη, χωρίς σαφώς καθορισμένη πολιτική ιδεολογία, και έχει καταστεί η  νεότερη αποικία ΕΕ/ΝΑΤΟ, η οποία αναγκάστηκε από τις περιστάσεις, ή από καθαρή τύχη, να αποφύγει το  «ουκρανικό σενάριο» λόγω ακριβώς του αλβανικού εθνικισμού.

Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί τον αλβανικό εθνικισμό ως διαπραγματευτικό όπλο σε κυβερνήσεις σε αυτό ειδικά το μέρος της Ευρώπης.

Αυτό το ιστορικό έργο γίνεται συστηματικά  τη στιγμή που ο ρωσικός κομμουνισμός έπαψε να αποτελεί «κίνδυνο» στη Βαλκανική Χερσόνησο, επιτρέποντας χώρο για στρατιωτικές επεμβάσεις, οι οποίες τώρα θα υλοποιηθούν αποκλειστικά από το ΝΑΤΟ.

Τα Βαλκάνια  έχουν τεράστια αξία για όποιον θέλει να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο ή θέλει να κινηθεί από Βορρά προς Νότο.

Ρώσοι, Σέρβοι, Σκοπιανοί, Αμερικάνοι, Αλβανοί και  Γερμανοί ευρίσκονται σε θέση εκκίνησης για μια ακόμη σύγκρουση σε αυτήν την χερσόνησο με μεγάλες συνέπειες για την ίδια την Ευρώπη που είναι ο στόχος.

Για την Ουάσιγκτον πρέπει να  διακοπεί πάση θυσία η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση , όποια μορφή και αν έχει αυτή,  διότι υπονομεύει την παντοδυναμία των ΗΠΑ και του δολαρίου, και αυτό δεν συγχωρείται.