Ελικόπτερο Απάτσι κατέπεσε στη Β. Ελλάδα

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά την είδηση ότι στρατιωτικό ελικόπτερο, τύπου Apache (ΑΗ-64D της αεροπορίας στρατού), κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Στρυμονικό Κόλπο (Κόλπος Ορφανού), ανατολικά της Χαλκιδικής.

Η πτώση του ελικοπτέρου σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ 2016»
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι δύο χειριστές είναι σώοι και μεταφέρονται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΓΣΝΘ) για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Η πτώση του ελικοπτέρου σημειώθηκε στις 09.00 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ-2016», περίπου 10 μέτρα από την ακτή.

Το έργο της προανάκρισης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΣΑΡΙΣΑ 2016» ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 23 του μηνός. Σε αυτήν συμμετέχουν μονάδες του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, υπό τον συντονισμό της 1ης Στρατιάς. Διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή Λαγκαδά-Σκεπαστού-Σοχού-Σταυρού-Σκεπαστού και έχει ως βασικούς αντικειμενικούς σκοπούς:

  • την εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων
  • την εφαρμογή διαδικασιών, την ενάσκηση διοίκησης κι ελέγχου
  • τη δοκιμή και αξιολόγηση οπλικών συστημάτων και τη
  • συνεργασία με συμμαχικές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ελικόπτερο Απάτσι συνετρίβη στη Βόρεια Ελλάδα
Ελικόπτερο Απάτσι συνετρίβη στη Βόρεια Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου, τύπου Apache, στη Βόρεια...

Close