Ελλήνων Ταλέντο στη NASA: H Θεσσαλονικιά Έλενα Αντωνιάδου

Ελλήνων Ταλέντο στη NASA: Έλενα Αντωνιάδου

Η Ελλάδα μας ή όπως την αποκαλεί και η ίδια «Πόλη του Φωτός», και συμπληρώνω των «Γραμμάτων,

της Τέχνης και της Επιστήμης», έχει αποδείξει πολλές φορές, ότι γεννά ταλέντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, η Έλενα Αντωνιάδου, οι γνώσεις και οι ικανότητες της οποίας έφτασαν μέχρι τη NASA όπου και εδραιώθηκαν. H NASA επέλεξε την Ελένη το 2012 μεταξύ 1.200 φοιτητών για να φοιτήσει στη NASA Academy. Σήμερα, εργάζεται στον “Τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Άρη” στη Σίλικον Βάλεϊ.

 

Ο κατάλογος των διακρίσεων της δεν έχει τέλος μιας και είναι υποψήφια διδάκτωρ στη βιο-μηχανική και φιναλίστ στο πρόγραμμα “The Lemelson-MIT” που επιβραβεύει νέους για τα καινοτόμα επιτεύγματά τους. Στην παρούσα φάση, μελετάει το πώς επηρεάζει το νευρικό σύστημα του ανθρώπου η ακτινοβολία, αλλά παράλληλα ασχολείται με την νανοτεχνολογία και την ιατρική στον τομέα των μεταμοσχεύσεων οργάνων από βλαστοκύτταρα των ίδιων των ασθενών.

Ελλήνων Ταλέντο στη NASA: Έλενα Αντωνιάδου

Η νεαρή Θεσσαλονικιά, Ελένη Αντωνιάδου, αναδείχθηκε σε πρόσωπο της χρονιάς σε μία διοργάνωση – θεσμό στη Μεγάλη Βρετανία. Σε συνεργασία με την συμφοιτήτρια της, Claire Crowley, δημιούργησαν μια τεχνητή τραχεία και το επιχειρηματικό σχέδιο ώστε αυτό το ερευνητικό – πειραματικό μοντέλο να μετατραπεί σε κλινικό προϊόν. Η νεαρή ερευνήτρια στο τμήμα Βιοεπιστημών της NASA, τιμήθηκε για το ερευνητικό της έργο σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης “2013 FDM Everywoman in Technology Awards”.

Κάθομαι και σκέφτομαι πόσοι πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους εμείς οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι. Για την ιστορία, για το έθνος, για τον πολιτισμό, για τα μνημεία, για την παράδοση, για τα ήθη και τα έθιμά μας, για τα τοπία μας, για τις τέχνες, για τα γράμματα, για τα παιδιά μας αλλά και τα παιδιά των παιδιών μας. Η Ελλάδα μας γεννά ταλέντα, που είναι κρίμα να αναγνωρίζονται, να προοδεύουν και να εκτιμώνται μόνο στο εξωτερικό. Έχουμε ανάγκη να κρατάμε πάντα την Ελλάδα μας στο ψηλότερο βάθρο και να ταξιδεύουν τα επιτεύγματά της σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Γιατί?? Γιατί είμαστε Έλληνες και…σε κάθε γωνιά του εξωτερικού χτυπά και εξελίσσεται μια Ελληνική καρδιά.

Χριστίνα Τριποδιανάκη,Greekpress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ιερώνυμος: «Εκτός κοιμητηρίων θα λειτουργήσουν τα αποτεφρωτήρια»
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αν θέλουν οι ηγέτες, θα βρουν λύση»

Παρέμβαση για το προσφυγικό, προ της Συνόδου Κορυφής, έκανε την Κυριακή από το λιμάνι του Πειραιά, όπου βρέθηκε κοντά στους...

Close