Ελληνικά “γεράκια”: “Δίνουν πόνο” στην υψηλής έντασης άσκηση “Ocean Hit 22”

Διασυμμαχική άσκηση εκπαίδευσης υψηλής έντασης,με την συμμετοχή των Ελληνικών φτερών σε όλες τις συνθήκες πτήσης και σε όλα τα ύψη, που απαιτούν τη δημιουργία προσωρινών περιορισμένων και επικίνδυνων περιοχών

 

 

Πριν λίγες μέρες, η Υπηρεσία Αεροναυτικής Πληροφόρησης (AIS) δημοσίευσε σημείωμα για να ανακοινώσει, τη δημιουργία έντεκα προσωρινών απαγορευμένων περιοχών (ZRT) και έξι προσωρινών επικίνδυνων περιοχών (ZDT) στα ανοικτά των ακτών της Βρετάνης, από τις 15 Ιουνίου. Ο λόγος; Μια άσκηση που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό αμυντικών αεροσκαφών, γαλλικών και ξένων, που επιχειρούν σε CAM την ημέρα, σε όλες τις συνθήκες πτήσης και σε όλα τα ύψη, που απαιτούν τη δημιουργία προσωρινών περιορισμένων και επικίνδυνων περιοχών.

 

Από τις 13 έως τις 24 Ιουνίου 2022, η ναυτική αεροναυτική βάση Landivisiau διεξάγει την άσκηση «OCEAN HIT 2022», μια σημαντική διασυμμαχική εκπαίδευση για υψηλής έντασης πολεμική επιχειρησιακή ετοιμότητα.

 

 


Μια κατά κύριο λόγο αεροναυτική άσκηση, το OCEAN HIT 2022 διοργανώνεται από την αερομεταφερόμενη ομάδα (GAé) στις ακτές του Ατλαντικού με τη συνδρομή σκαφών του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, στοιχείων του Στρατού και αεροσκαφών της Ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας, Eλληνικά, Bρετανικά και Γαλλικά.

Η εν λόγω άσκηση θα οργανωθεί από τη ναυτική αεροπορική βάση (BAN) του Landivisiau. Ονομάζεται «Ocean Hit 22», είναι μια εκπαίδευση αέρος-θαλάσσης, που στοχεύει στην προετοιμασία εμπλοκής «υψηλής έντασης», με τη βοήθεια πλοίων του Εθνικού Ναυτικού, στρατευμάτων Στρατού και αεροσκαφών ελβετικής, ελληνικής, βρετανικής και προφανώς γαλλικής αεροπορίας.

Αναλυτικά, το Ocean Hit 22 θα κινητοποιήσει ελβετικά F/A-18, ελληνικά F-16, βρετανικά F-35B καθώς και Rafales, Mirage 2000, E-3F SDCA (Airborne Detection and Control System) καθώς και A330 MRTT ανεφοδιασμό αεροσκαφών από την Αεροπορική και Διαστημική Δύναμη (AAE). Αυτά τα αεροσκάφη θα επιχειρούν παράλληλα, με το Rafale Marine και το E-2C Hawkeye της ενσωματωμένης αεροπορικής ομάδας. Μέρος του θα είναι και αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας Atlantique 2 και ελικόπτερα NH-90 Caiman, καθώς και μια φρεγάτα πολλαπλών αποστολών (FREMM).

 

 

«Οι δυνάμεις που είναι παρούσες θα εκπαιδευτούν στην εφαρμογή πραγματικού οπλισμού στη θάλασσα, αφού διασχίσουν τις εχθρικές άμυνες που αποτελούνται από σύγχρονα αεροσκάφη και συστήματα επιφανείας-αέρος», εξηγεί το Γαλλικό Ναυτικό.

 

 

Και να διευκρινίσουμε: «Προκειμένου να προετοιμαστούμε για επιχειρήσεις από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, μία από τις προκλήσεις της άσκησης θα έγκειται στην ικανότητα εργασίας από διαφορετικές βάσεις αναχώρησης, σε ένα περιβάλλον που είναι πολύπλοκο από τις ικανότητες πληροφοριών και κυβερνοαναχαίτισης του εχθρού», αναφέρει.

 

 

Αυτή είναι η δεύτερη άσκηση που διοργανώνει το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, για την ενίσχυση της «υψηλής έντασης» μαχητικής του ετοιμότητας μέσα σε έξι μήνες. Πράγματι, στα τέλη Νοεμβρίου 2021, οι ελιγμοί Polaris 21 είχαν κινητοποιήσει 6.000 στρατιώτες (συμπεριλαμβανομένων 4.000 ναυτών), καθώς και μεγάλο αριθμό πλοίων επιφανείας και αεροσκαφών. Έχοντας αντιπαρατεθεί σε δύο δυνάμεις η μία σχηματιζόταν γύρω από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, η άλλη γύρω από το αμφίβιο ελικοπτεροφόρο Tonnerre, είχαν καταστήσει δυνατό να αντληθούν πολύτιμα μαθήματα.

Αυτή η άσκηση εντάσσεται στους στόχους της σκλήρυνσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων του Γαλλικού Ναυτικού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Aν όλοι συνεργούμε στη σωτηρία των αδελφών μας
Aν όλοι συνεργούμε στη σωτηρία των αδελφών μας

Aν όλοι συνεργούμε στη σωτηρία των αδελφών μας

Close