Ελληνική εταιρία φτιάχνει τα ύποπτα RFID τσιπ

Του Απόστολου Αντωνάκη – από την Ορθόδοξη Αλήθεια που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Μεγάλο θόρυβο και προβληματισμό προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της εφημερίδας μας σχετικά με τις δυνατότητες εφαρμογής της τεχνολογίας RFID (Radio Frequency Identification), που είναι πολλές και εκτός των τραπεζικών καρτών, όπου ήδη χρησιμοποιείται χωρίς αναστολές, ενώ μυστηριωδώς τοποθετείται σε πλήθος προϊόντων και καταναλωτικών αγαθών, τα οποία σε καθημερινή βάση οι περισσότεροι αναγκαστικά χρησιμοποιούμε.

Ο έλεγχος των κοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο είναι κάτι που επιμελώς έχει σχεδιάσει η ελίτ, η οποία κρύβεται πίσω από την εφαρμογή του σχεδίου Νέα Τάξη Πραγμάτων ή New World Order, όπως την αποκάλεσε πρώτος δημόσια ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, όντας πρόεδρος των ΗΠΑ.

Προκειμένου να επιτευχθούν ο έλεγχος και η καθολική υποταγή των πολιτών, έχουν σχεδιαστεί διάφορες παραπλανητικές μέθοδοι, ώστε ο ανυποψίαστος πολίτης να είναι παγιδευμένος. Για να το επιτύχουν αυτό, οι εκφραστές της νεοταξίτικης ιδεολογίας επέτρεψαν στους πολίτες να πιστεύουν ότι μόνο η μέθοδος εμφύτευσης υποδόρια ενός ηλεκτρονικού μικροσκοπικού τσιπ κυκλώματος αποτελεί ουσιαστική μέθοδο. Δυστυχώς, ήδη έχουν αναπτυχθεί τεχνολογίες οι οποίες επιτελούν τον συγκεκριμένο σκοπό, με τον εθισμό χρήσης πλήθους ηλεκτρονικών συσκευών και αξεσουάρ που καταγράφουν όλα τα προσωπικά δεδομένα και τις δραστηριότητες των χρηστών τους. Ανάμεσά τους βρίσκεται -όπως αναφέρθηκε στο πρόσφατο δημοσίευμα της «Ορθόδοξης Αλήθειας»- και η εξέλιξη μιας πρώην στρατιωτικής βρετανικής τεχνολογίας, γνωστής με τα αρχικά RFID.

Αν και η τεχνολογία είναι ήδη γνωστή, αφού χρησιμοποιείται στις κάρτες τραπεζικών συναλλαγών και επίκειται η εφαρμογή της στην ειδικά σχεδιασμένη Κάρτα του Πολίτη, λίγοι θα μπορούσαν να υποψιαστούν πως φοράμε την RFID και πιθανότατα τη μεταφέρουμε πάνω μας, χωρίς να το γνωρίζουμε. Τοποθετημένη σε ετικέτες ενδυμάτων, εσωρούχων, καμουφλαρισμένη σε σήματα γνωστών εταιριών αλλά και βαλμένη σε αόρατα μικροτσίπ -καλυμμένα με ειδική ρητίνη- στα νήματα των ενδυμάτων, ίσως πολύ σύντομα καταστεί ο εφιάλτης μας. Και θα είναι σχεδόν απίθανο να απαλλαγούμε από αυτόν, καθώς η τεχνολογία RFID δεν έχει συγκεκριμένη μορφή ή σχήμα, ενώ το αόρατο -με γυμνό μάτι- μέγεθος του ηλεκτρονικού κυκλώματος το καθιστά ιδιαίτερα εύχρηστο.

«Κρυψώνες» παντού

Η τεχνολογία RFID μπορεί να έχει το μέγεθος μιας από τις συνηθισμένες ετικέτες ενδυμάτων, όπου απλώς θα απεικονίζεται ένα σπειροειδές ή και ακανόνιστο σχήμα, ακόμα και με τη μορφή μιας απλής στάμπας. Μπορεί να έχει όψη ζωγραφιάς καρτούν, να είναι ενσωματωμένη στο κλιπ του φερμουάρ ή στην πλαστική στάμπα της φίρμας μιας κατασκευάστριας εταιρίας, την οποία πολλοί χαίρονται να επιδεικνύουν, πιστεύοντας ότι ξεχωρίζουν. Ισως είναι και ένα φαινομενικά ασήμαντο νεανικό τατουάζ, από αυτά τα περιορισμένης χρονικής διάρκειαςν που έχουν γίνει μόδα, ενώ έκπληξη προκάλεσε η είδηση πως στην Αμερική χρησιμοποιείται από μεγάλη εταιρία κατασκευής παιδικών ενδυμάτων αλλά και αυτοκόλλητων παιδικών επιθεμάτων για την κάλυψη τραυμάτων. Είναι, λοιπόν, εύλογο το εξής ερώτημα: Εάν η τεχνολογία RFID αποσκοπεί μόνο στην παρακολούθηση του ατόμου, γιατί πρέπει να υπάρχει κατάσαρκα στα σώματά μας, ακόμα και στις επιφανειακές πληγές μικρών παιδιών; Μήπως τελικά σκοπός δεν είναι η συλλογή τυπικών στοιχείων, αλλά κάτι πιο ουσιαστικό, που θα σχετίζεται με την ελεύθερη βούληση και -γιατί όχι;- με τη μελλοντική επιβίωσή μας;

Εξελιγμένα κινητά, ηλεκτρονικά αξεσουάρ, βραχιόλια, ενδύματα και υποδήματα γνωστών οίκων, ακόμα και προσωρινά επιθέματα κάλυψης μικρών τραυμάτων, αποδείχθηκαν βολικές «κρυψώνες» της περίεργης αυτής τεχνολογίας.

Θα μπορούσε κανείς να πει πολλά γύρω από αυτό το νεφελώδες θέμα, που ενδέχεται να υποδαυλίσουν τα στοιχειώδη δικαιώματα ελευθερίας του ανθρώπου στο εγγύς μέλλον. Η αλήθεια και το ψέμα έχουν αγκαλιαστεί τόσο σφιχτά, που είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσει κανείς. Ο γράφων αρκείται επί του παρόντος να αποθέσει με την ταπεινή γραφίδα του ως επίλογο μερικές λέξεις από έναν μεγάλο των ελληνικών γραμμάτων, τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη: «Ανευ ψεύδους ουδεμία υπόθεσις ευοδούται».
Οδεύουν με πρόσχημα την εξοικονόμηση χρόνου και τη μείωση του κόστους παραγωγής
Θεωρούσαμε ότι ο «άσχημος καιρός» βρισκόταν μακριά από εμάς, όπως συνήθως πιστεύουν όλοι για ό,τι δυσάρεστο ακούγεται, με την πεποίθηση ότι δεν θα τους αγγίξει. Συνήθως, βέβαια, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ανακαλύψαμε και στην Ελλάδα μια καθ’ όλα νόμιμη και οργανωμένη εταιρία, η οποία προσπαθεί να προσεγγίσει πελάτες, να τους εξηγήσει τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας και να τους ενδεχομένως πείσει να την υιοθετήσουν.

Αλλωστε, ένα από τα βασικά στοιχεία της διεθνούς καμπάνιας σχετικά με την τεχνολογία RFID είναι η προβολή πλεονεκτημάτων, ένα δέλεαρ για τις μεγάλες επιχειρήσεις, την εξοικονόμηση χρόνου και τη μείωση των δαπανών και του κόστους παραγωγής των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους.
Αναφέρεται από την εταιρία που δραστηριοποιείται στη χώρα μας: «Με τη μεγαλύτερη αναλογία μέγεθος – απόδοσης στη βιομηχανία, η γκάμα FIT tags περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία των μικρότερων RFID ετικετών στην αγορά. Από την ευελιξία τού να αποδίδει σε μεταλλική επιφάνεια ή όχι, στην ικανότητα να ενσωματώνεται σε σημείο της κατασκευής – αυτές οι παθητικές ετικέτες RFID είναι ιδανικές για εργαλεία και παρακολούθηση μικρού εξοπλισμού. Αντάξια του ονόματός τους, τα RFID EXO tags παρέχουν την απαραίτητη αντοχή για εφαρμογές που απαιτούν ένα μικρό ίχνος σε ένα σκληρό περιβάλλον. Με επιλογή για χρήση ή όχι σε μεταλλική επιφάνεια και ποικιλία μεγεθών, οι ετικέτες αυτές είναι ιδανικές για την παρακολούθηση εργαλείων, την παρακολούθηση των βιομηχανικών αγαθών, καθώς και την παρακολούθηση μικρών εμπορευματοκιβωτίων και RTIs στον κατασκευαστικό τομέα».

Φυσικά, η παρακολούθηση του προσωπικού στους χώρους εργασίας δεν θα είναι πλέον δύσκολη, σύμφωνα με την -έστω κομψά διατυπωμένη- θέση των εταιριών που προωθούν την τεχνολογία. «Με τη χρήση του RFID συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού της Β.Ε., τα διοικητικά στελέχη μπορούν να γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο πού βρίσκεται το προσωπικό τους. Η υλοποίηση συστήματος RFID σε επίπεδο εργαζομένων βοηθά στη λήψη αξιόπιστων και αυτοματοποιημένων αναφορών προσωπικού, αυξημένης διαθεσιμότητας προσωπικού, καλύτερης κατανομής πηγών/προσωπικού και μεγαλύτερης ασφάλειας».

agioritikovima

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ: Την Εκκλησίαν συγκροτεί το Πανάγιον Πνεύμα και όχι οι Νόμοι

Ουδείς κ. Φίλης είναι υπεύθυνος διά την κατήχησιν των πιστών και κανένα υπουργείο δεν θα στηρίξει την Εκκλησία

Close