Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν την Frontex!

Οι αξιωματούχοι της Frontex είναι εξοργισμένοι με τη στρατηγική προκλήσεων και επικίνδυνων παρενοχλήσεων που έχει υιοθετήσει η Άγκυρα σε ολόκληρο το μήκος της ελληνοτουρκικής οριογραμμής.
Τα περιστατικά της 26ης και της 27ης Απριλίου φαίνεται πως αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου. Τότε τουρκικές ακταιωροί προσπάθησαν με επικίνδυνους ελιγμούς να απωθήσουν δύο σκάφη της ευρωπαϊκής υπηρεσίας στα ανατολικά της Χίου.

Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, η τουρκική κυβέρνηση του Ερντογάν εμφανίζεται να αμφισβητεί συστηματικά και με «πειρατικό» τρόπο την παρουσία στην ελληνική επικράτεια των δυνάμεων της Frontex, οι οποίες έχουν επιφορτιστεί με την αποτροπή των προσφυγικών ροών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι προκλήσεις της Άγκυρας έχουν παρελθόν τουλάχιστον 14 μηνών και λαμβάνουν χώρα σε θάλασσα, ξηρά και αέρα.

Απόδειξη της ακραίας επιθετικής συμπεριφοράς των τουρκικών δυνάμεων αποτελεί ένα άγνωστο περιστατικό, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Realnews. Πρόκειται για την παρενόχληση ενός αεροσκάφους της Δανίας από δύο τουρκικά F-16, εντός του ελληνικού εναέριου χώρου.

Το εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα στις 13 Μαρτίου του 2020. Αφορούσε ένα αεροσκάφος παρακολούθησης τύπου Challenger 604, το οποίο ανήκει στη Βασιλική Αεροπορία της Δανίας και συμμετείχε στην αποστολή «Aegean 2020», που είχε διοργανωθεί από τη Frontex για την από αέρος επιτήρηση των προσφυγικών ροών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το αεροσκάφος της Δανίας δέχθηκε την παρενόχληση από τα δύο τουρκικά μαχητικά, την ώρα που ίπτατο μεταξύ των νησιών της Σάμου και του Αγαθονησίου.

Στόχος ο εκφοβισμός
Τα τουρκικά F-16 είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση του Ντιγιαρμπακίρ, με προφανή στόχο να παρεμποδίσουν και να εκφοβίσουν τους πιλότους του δανέζικου αεροσκάφους, το οποίο είχε ξεκινήσει την πτήση του από τη Ρόδο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Σάμος: Σοκαριστική η σημερινή εικόνα των κατεστραμμένων ναών

Oι πιστοί στη Σάμο έχουν εξοργιστεί

Close