Ελπιδοφόρος για την Αγιά Σοφιά: Τι ζητά από την Τουρκία

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μέσω διαδικτυακής παρέμβασης – συνέντευξης του στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αναφορικά με την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία.
Συγκεκριμένα ο κ. Ελπιδοφόρος ζήτησε να αναθεωρήσει την απόφασή της η Άγκυρα για την Αγία Σοφία,
ενώ αναρωτήθηκε αν «η Τουρκία επιστρέφει στο οθωμανικό της παρελθόν, στην προ-δημοκρατική Τουρκία».

Τι ανέφερε για την πανδημία
«Δεν υπάρχει σύγκρουση πίστης και επιστήμης», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σε ό,τι αφορά στη διάσταση που φανέρωσε η πανδημία, σε διαδικτυακή παρέμβαση – συνέντευξη στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Υπεραμυνόμενος της άποψης αυτής, σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών του Φόρουμ, σημείωσε ότι «Ο ορθός λόγος και η επιστήμη είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο, αυτό που τον ξεχωρίζει από την υπόλοιπη δημιουργία. Η πίστη έχει τη δυνατότητα να υπερβαίνει την επιστήμη. Είναι η ικανότητα του Θεού, καμία φορά, να καταργεί τους νόμους της φύσης που ο ίδιος δημιούργησε», ενώ διευκρίνισε πως η πρότασή του για τη Θεία Μετάληψη την περίοδο της πανδημίας περιλάμβανε πολλαπλές λαβίδες, ξεχωριστές για τον κάθε πιστό.

«Black lives matter»
Η Εκκλησία της Αμερικής βρέθηκε στην πρώτη γραμμή την περίοδο του «Black Lives Matter». Επ’ αυτού, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τόνισε πως «η φωνή της διαμαρτυρίας της Εκκλησίας είναι αυτονόητη. Αλλωστε, γι’ αυτά τα οποία θα κριθούμε είναι η ζωή, η ελευθερία, οι συνθήκες διαβίωσης, η δημοκρατία, η υγεία. Αυτά βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος για την Εκκλησία».

Σύντομα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις ΗΠΑ
«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει έναν πηγαίο σεβασμό για τις θρησκείες. Το θρησκευτικό του συναίσθημα είναι πηγαίο και όχι για το φαίνεσθαι», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ενώ αποκάλυψε πως σύντομα θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο τέλος Οκτωβρίου.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δολοφόνους

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει

Close