Εντολή Ερντογάν για κρίση στην Θράκη

Νέες προκλήσεις  ετοιμάζονται για την περιοχή της Δυτικής Θράκης από το τουρκικό καθεστώς, το οποίο δρα συντονισμένα εν μέσω τόσων μεγάλων και σοβαρών προβλημάτων στο εσωτερικό μιας χώρας που με την στάση της απασχολεί όλο τον πλανήτη.

Οι προαναγγελίες τουρκικών ινστιτούτων αποτελούν σαφώς προάγγελο πιθανών νέων προκλήσεων από την Άγκυρα, οι οποίες τώρα φέρονται να επικεντρώνονται εκτός της Α. Μεσογείου και στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης μας.

Πιθανόν με αυτόν τον τρόπο η Άγκυρα επιζητά να εκβιάσει την Αθήνα για πετύχει τα σχέδια της στο Αιγαίο, αλλά νομίζουμε ότι δεν είναι μόνο αυτό αφού οι Τούρκοι δρουν πλέον ως Οθωμανοί παντού γύρω μας.

Ο Χασάν Σζκάν, Τούρκος εμπειρογνώμονας του Βαλκανικού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών (RUBASAM), αφού τόνισε τη στρατηγική σημασία της Δυτικής Θράκης για την Τουρκία, υπογράμμισε παράλληλα τις δήθεν “αδικίες” που διαπράττει η Ελλάδα εναντίον των “Τούρκων” της Δυτικής Θράκης, μαζί με τις στρατιωτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, και την απερίσκεπτη, όπως την χαρακτηρίζει, στάση της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και την ΕΕ.

Απόρρητο: roula_manika

Ο ίδιος Τούρκος ειδικός ουσιαστικά μας προετοιμάζει “προπαγανδίζοντας” ότι παρά τα δικαιώματα και την αυτονομία των “Μουσουλμάνων” της Δυτικής Θράκης με τη Συνθήκη της Λωζάννης, η Ελλάδα ασκεί δήθεν ρατσιστικές και σκληρές πολιτικές, προσπαθώντας να μειώσει τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα τους.

“Τα δικαιώματα της αυτονομίας των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης προέρχονται εκτός της Λωζάννης και από τις συνθήκες που υπέγραψε η Ελλάδα, το 1920 και το 1913, οι οποίες είναι σήμερα δεσμευτικές και ισχύουν για την Ελλάδα.

Η Τουρκία είναι “εγγυητής” όλων αυτών των συνθηκών, ενώ θεωρούμε ότι ισχύει το ίδιο και για την περιοχή της Δυτικής Θράκης, ειδικά όταν οι μουσουλμάνοι ζητήσουν από την Ελλάδα τα δικαιώματα τους”, αναφέρει ο Τούρκος ειδικός.

Εδώ το συγκεκριμένο φερέφωνο της Άγκυρας, απειλεί ότι κάποια στιγμή κάποια μερίδα Μουσουλμάνων πιθανόν να ζητήσει δήθεν “δικαιώματα” από την Ελλάδα, θέτοντας σοβαρά θέματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΕτοιμότητα στις ΕΔ: ”Τείχος” γύρω από το Καστελόριζο

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το τι έχει καταστρώσει το τουρκικό καθεστώς για την περιοχή αυτή, αλλά σίγουρα “κάτι” έχει σχεδιάσει το οποίο πιθανόν να δούμε κάποια μελλοντική στιγμή.

Το βασικό υποθετικό σενάριο θα μπορούσε να αφορά την δημιουργία κλίματος διαμαρτυριών από κάποια μερίδα εγκάθετων με προτροπή Τούρκων “ειδικών”, για να προκληθεί ίσως διεθνές ζήτημα και να παρέμβει ο πρόεδρος Ερντογάν για να το “επιλύσει”.

Άλλωστε σκοπός της Τουρκίας εδώ και μεγάλο διάστημα είναι πρόκληση “επεισοδίων” με χώρες σαν την Ελλάδα, τη Συρία, τη Λιβύη κτλπ.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Είναι άφθαρτος,…. ή μήπως όχι;

Προβληματιστήκαμε και λέμε μήπως

Close