Εντυπωσιακοί καταρράκτες στην Ελλάδα

Η χώρα μας ξεχωρίζει για τα κρυστάλλινα νερά της και τις καθαρές παραλίες, για τα πλούσια δάση της και τις γραφικές λίμνες της, για τα παραδοσιακά χωριά της και τα ποτάμια που κυλούν κατά μήκος της. Μοναδική φυσική ομορφιά έχουν επίσης και οι καταρράκτες σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Μικροί ή μεγάλοι, ο καθένας έχει τη γοητεία του.

Γνωρίστε μερικούς από αυτούς…

1. Καταρράκτες Έδεσσας

kataraktes2

Στην πόλη των νερών, οι καταρράκτες της είναι αυτοί που μαγνητίζουν τα βλέμματα των επισκεπτών. Δύο από τους καταρράκτες της πόλης είναι αυτοί που ξεχωρίζουν και προσελκύουν εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο, προσφέροντας μια μοναδική ατμόσφαιρα. Πρόκειται μάλιστα για ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Ελλάδας. Απαράμιλλη ομορφιά βέβαια έχουν και τα λουτρά Πόζαρ.

2. Καταρράκτης Παλαιοκαρυάς

kataraktes6

Σε ένα μικρό χωριό των Τρικάλων, την Παλαιοκαρυά βρίσκεται ένα φυσικό τοπίο μοναδικής ομορφιάς. Εκεί θα δει κανείς και τον εντυπωσιακό καταρράκτη της Παλαιοκαρυάς σε ένα πέτρινο μονότοξο γεφύρι που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Ο εντυπωσιακός καταρράκτης πέφτει από ύψος 12 μέτρων.

3. Καταρράκτες Νέδας

kataraktes5

Στο μυθικό φαράγγι της Νέδας στην Πελοπόννησο θα δει κανείς ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Κατά μήκος του ποταμού Νέδα θα συναντήσει καταρράκτες που δημιουργούν φυσικές λίμνες με κρυστάλλινα νερά. Οι καταρράκτες σε συνδυασμό με την πλούσια βλάστηση στην περιοχή δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό.

4. Καταρράκτης Πεντέλης

kataraktes4

Ακόμη και μέσα στην Αττική μπορεί να βρει κανείς πολλές όμορφιες γωνιές με την φύση να δημιουργεί εντυπωσιακά σκηνικά. Έτσι στην Πεντέλη μπορούμε να βρούμε έναν όχι τόσο μεγάλο καταρράκτη αλλά σημαντική ανάσα δροσιάς στην Αττική. Σίγουρα δεν είναι ένα συνηθισμένο θέαμα για τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

5. Καταρράκτες Δρυμώνα

kataraktes1

Σε μια τοποθεσία ανεξάντλητης φυσικής ομορφιάς στη βόρεια Εύβοια, σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρων βρίσκονται οι καταρράκτες Δρυμώνα. Εκεί φτάνετε μέσω ενός μονοπατιού αφού έχετε περάσει το χωριό Δρυμώνας. Το όμορφο τοπίο που θα συναντήσετε σας ανταμοίβει για το δεκάλεπτο περίπου περπάτημα.

6. Καταρράκτης Αγίας Βαρβάρας

kataraktes3

Με ύψος πάνω από 15 μέτρα, τα νερά του καταρράκτη της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα δημιουργούν μια φυσική λίμνη και ένα πολύ όμορφο τοπίο στην περιοχή. Βρίσκεται κοντά στο Παρανέστι και αν βρεθείτε εκεί θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε μέσα στο παρθένο δάσος σε ένα τοπίο που θα σας καταπλήξει.

newsbeast.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τα ψάρια προστατεύουν από τον καρκίνο του εντέρου
Μύθοι και αλήθειες για τα Ωμέγα 3

Τα Ωμέγα-3 ανήκουν στην ομάδα των λιπαρών οξέων και είναι ουσιώδη για την διατροφή.

Close