Εξελιγμένα ρωσικά αντιαεροπορικά προς πώληση στην Τουρκία

Το ενδεχόμενο να πουλήσει στην Τουρκία ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, εξετάζει η Ρωσία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ από το Ερεβάν της Αρμενίας. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ντμίτρι Πεσκόφ αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: «Σε περίπτωση που το ζητήσει η τουρκική πλευρά, η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να της διαθέσει ένα από τα εξελιγμένα συστήματα αεροπορικής άμυνας που διαθέτει η ρωσική αμυντική βιομηχανία».

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι πρόκειται για μια καθαρά εμπορικού χαρακτήρα υπόθεση και ότι η συνεργασία στον τομέα αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα.

Από τις δηλώσεις αυτές προκύπτει ότι το θέμα της προμήθειας σύγχρονου συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας από τη Ρωσία συζητήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνουμε ότι η Τουρκία είχε ακυρώσει το Νοέμβριο του 2015 τη συμφωνία ύψους 3,5 δισ. δολαρίων που είχα συνάψει με την Κίνα για την προμήθεια αντιαρεοπορικών πυραυλικών συστημάτων. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι ΗΠΑ με το σύστημα Patriot, η Ρωσία με τα συστήματα S300-S400, η Κίνα με το σύστημα FD-2000 και η ιταλο-γαλλική κοινοπραξία με το σύστημα Samp-T.

 

 

ΠΗΓΗ:pontos-news.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Λαθρεμπόριο πετρελαίου Τουρκίας Ισλαμικού Κράτους.
3000 κορίτσια και γυναίκες αιχμάλωτες ως «δούλες» του σεξ από τον Isis

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας κάποιες από τις γυναίκες που κατάφεραν να δραπετεύσουν, έχουν οδηγηθεί στο χείλος της...

Close