Εορτάζει την Παρασκευή 27 Μαΐου ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος

Εορτάζει την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος. Κέντρο των Ιερών Ακολουθιών και των λατρευτικών εκδηλώσεων, είναι ο ​Προσκυνηματ​ικός Ιερός Ναός του Οσίου, στο Προκόπι Ευβοίας (Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας), όπου αποθησαυρίζεται και το Ιερό Σκήνωμά του.
Την παραμονή της Εορτής, 26 Μαΐου θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός (Ώρα 19:00) και την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στην συνέχεια Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου (Όρθρος 6:45).

Η σκαλιστή ασημένια λάρνακα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, φέρει παραστάσεις από την ζωή και το μαρτύριο του, με θαυμαστή λεπτομέρεια και απεικόνιση.

 

Από τα τελευταία γνωστά Θαύματα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στην Ελλάδα, είναι και η διάσωση της Τοπικής Κοινότητας Προκοπίου και της γύρω περιοχής, από την αδηφάγο μανία της δασικής πυρκαγιάς, προερχομένης από τις περιοχές, της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντος , Λίμνης, και Τ. Κ. Κηρίνθου στις 8 Αυγούστου 2021.

 

Ή Ιερά μονή Οσίου Δαυίδ και τα Ιερά Παρεκκλήσια της εκτός Ι. Μονής γλίτωσαν θαυματουργικά. Στην περιοχή , όμως του ( Νέου) Προκοπίου μετά από λιτανεία το βράδυ 7 / 8 / 2021, Ιερών Εικόνων, Ιερών Λειψάνων, την συμμετοχή Ιερέων και των κατοίκων της περιοχής, έβρεξε καταρρακτωδώς

 

(05:00 – 08/08/ 2021) με αποτέλεσμα η περιοχή να παραμείνει αβλαβής και η πυρκαγιά να σταματήσει λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό!

Ήταν τέτοια η μανία της πυρκαγιάς, που ακόμα και σήμερα 14/05/2022 πολλές από τις πινακίδες (πληροφόρησης & κατεύθυνσης) στην περιοχή της Λίμνης είναι κατεστραμμένες και μαυρισμένες.

Σε φωτογραφικό στιγμιότυπο του άρθρου, η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ Γέροντος απρόσβλητη από την πυρκαγιά.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Η ιστορία της Αγιά Σοφιάς, του διαχρονικού συμβόλου της ορθόδοξης πίστης
Τουρκική πρόκληση από εφημερίδα : Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ δεν θα δει το 2050!

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το μνημείο σύμβολο του Ελληνισμού

Close