Εορτή της Παναγίας της «Μαγιάτισσας» στη Φολέγανδρο

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Σύρου,

αμέσως μετά την άφιξη του, η ιερά Εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε λιτανευτικώς από την οικία του Πανηγυρά στον μοναδικής αρχιτεκτονικής περικαλλή Ιερό Ναό της Παναγίας, στην περιοχή «Παλαιόκαστρο», όπου και ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή των δύο Εφημερίων του νησιού των ευσεβών κατοίκων του.

Απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε ότι κάθε τόπος έχει το δικό του ιερό σέβασμα, η θαυματουργική ιστορία του οποίου έχει καταγραφεί στη συλλογική μνήμη και έχει συνδεθεί με την τοπική ιστορία και κοινωνία, όπως ακριβώς η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της «Μαγιάτισσας», στη Φολέγανδρο, η οποία έχει συνδεθεί με τα προ αιώνων θαυμάσια της Θεοτόκου, η Οποία έσωσε το νησί από επιδρομές αλλοφύλων, θανάτους και καταστροφές!

Και κατέληξε λέγων ότι αυτή ακριβώς η συλλογική μνήμη είναι που δίνει δύναμη στο παρόν και ελπίδα στο μέλλον!Μετά το πέρας του Εσπερινού, η αγία Εικόνα μεταφέρθηκε λιτανευτικώς στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου αύριο το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τι πρέπει να ζητάς από τον Θεό, όταν προσεύχεσαι...(Δες εδώ)
Έχεις επικοινωνία με τον Θεό;

Ας γνωρίσουμε τον Θεό! Είναι το μόνο σταθερό που έχουμε στην ζωή μας.

Close