Εορτή της Πορταΐτισσας στην Κορνοφωλία Έβρου

Την Λαμπροτρίτη, επί τη εορτή του θαύματος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, πλήθος πιστών συρρέει στο Ιβηρίτικο αυτό Μετόχι για να εκδηλώσει την ευλάβειά του στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας μας, που μαζί με τις υπόλοιπες Μυροφόρες γυναίκες ήταν οι πρώτοι μάρτυρες της Αναστάσεως του Κυρίου.

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, με την άδεια του Καθηγουμένου της Μονής των Ιβήρων Αρχιμ. Ναθαναήλ, μετέβη στο Μετόχι και προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως, πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. Γεώργιο, εκπρόσωπο της κυριάρχου Μονής. Στα πλαίσια της πανηγύρεως ο Μητροπολίτης ανέγνωσε την Πατριαρχική Απόδειξη επί τω Αγίω Πάσχα, τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό στη φιάλη της Μονής, ευλόγησε τους προσκομισθέντες άρτους και τα κόκκινα αυγά.

 

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Ο Μητροπολίτης αφού ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής των Ιβήρων για την σχετική άδεια συνεχάρη την Γερόντισσα Εφραιμία και την περί αυτήν αδελφότητα για την φροντίδα της Μονής και το πνευματικό έργο που αθόρυβα επιτελούν, απευθυνόμενος δε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ευχήθηκε η Παναγία η Πορταΐτισσα, όπως προστατεύει την είσοδο της Μονής των Ιβήρων, έτσι να φυλάττει τα σύνορα της Πατρίδας μας και να προστατεύει τους ακρίτες.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλειος Δελησταμάτης, ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Ιωάννης Παπουτσάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Κορνοφωλιάς και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου Χαράλαμπος Βομβέλης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Η προσευχή που είναι ένα πανίσχυρο «όπλο» και φέρνει αγαλίασση, και ειρήνη στις ψυχές που τη χρησιμοποιούν
Γερόντισσα Μακρίνα : Tι μας λέει για την Ευχή

Στην ώρα τής διακονίας (εργασίας) μας,

Close