Εορτασμός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη στον ομώνυμο ενοριακό ναό που βρίσκεται στο συνοικισμό Νέο Βυζάντιο Ναυπλίου.

Ο ναός βρίσκεται στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης και κάθε χρόνο μαζεύει χιλιάδες πιστών που έρχονται από όλη την Αργολίδα για να τιμήσουν τους Αγίους. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Μιχαλόπουλο. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνος των Αγίων καθώς και της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας που φιλοξενείται στο ναό στα πλαίσια των εορτασμών της πόλης .

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου , ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης προέβει στην χειροθεσία αναγνώστου του Ιεροψάλτη του Ιερού ναού, Ζαχαρία

Το παρών τους έδωσαν ο Βουλευτής Αργολίδας Ιωάννης Ανδριανός, ο αντιδήμαρχος Σταύρος Γαβρήλος κα.

Στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έχει τεθεί προς προσκύνηση για λίγες ημέρες η Τιμία Εσθήτα της Παναγίας που ήρθε στην πόλη του Ναυπλίου από την Μητρόπολη της Θήρας και τον ιστορικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου ,με την άδεια του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και νήσων Επιφανίου.

Η Εσθήτα της Παναγίας θα παραμείνει για προσκύνημα στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο συνοικισμό Ναυπλίου έως και την 25 Μαΐου 2017. Καθημερινά θα τελείται θεία λειτουργία και άλλες ακολουθίες .

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Χιλιάδες πιστών στον Άγιο Κωνσταντίνο Πειραιώς για την εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Χιλιάδες πιστών συνέρευσαν το Σάββατο 20 Μαϊου 2017 στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου τίθεται...

Close