Εορτασμός της ευρέσεως του Ι. Σκηνώματος του Οσίου Παταπίου

Πανηγυρικά εορτάστηκε και φέτος η εύρεση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Πατρός Παταπίου στην ομώνυμη Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή, στο Λουτράκι.

 

Όπως μας ενημερώνει η Ι.Μ. Κορίνθου: «Την παραμονή, Δευτέρα της Διακαινησίμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό πλαισιούμενος από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γεώργιος Γκιώνης, ο Διοικητής της Σχολής Μηχανικού Ταξίαρχος κ. Ηλίας Αρσένος και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου κ. Ευάγγελος Πιπέρης. Στο Κήρυγμα του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς και την Ι. Αδελφότητα ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος αναφέρθηκε στην Αγία του Χριστού Ανάσταση, η οποία ανέσυρε την ανθρωπότητα από το σκοτάδι στο φως και από την φθορά και τον θάνατο στην αθανασία και στην αιώνια ευφροσύνη, τονίζοντας παράλληλα ότι τρανό παράδειγμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας αποτελεί το αδιάφθορο Ι. Λείψανο του Οσίου Παταπίου του Αιγυπτίου. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στον σεπτό Ποιμενάρχη μας, στην Γερόντισσα της Ι. Μονής Χρυσοβαλάντη Μοναχή, στην Ι. Αδελφότητα καθώς και στους ευσεβείς προσκυνητές να καταστούν συγκληρονόμοι της Βασιλείας του Θεού.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Γουμενίσσης: Πανηγύρι της Ι.Μ. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης (ΦΩΤΟ)

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη της Διακαινησίμου Εβδομάδας, τελέσθηκε δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία απο τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος και προεξήρχε, και τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στην Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και στον Ζωοδόχο Τάφο Του, που είναι η πηγή της ημών Αναστάσεως, στη δε συνέχεια, αναλύοντας την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, εστίασε τον λόγο του στο Ι. Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, το οποίο προσφέρεται από την Εκκλησία στην ανθρωπότητα «εις ζωήν αιώνιον». Τέλος εξέφρασε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη του προς τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την τιμή να προΐσταται στις πανηγύρεις των αγίων αυτών ημερών της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεως μας. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, αντιφωνών ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την διήμερη παρουσία του στην Ι. Μητρόπολή μας, καθώς και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος που, πιστός στο κατ’ έτος ραντεβού του, αναμετάδωσε και πάλι ζωντανά τις Ι. Ακολουθίες από τη Ι. Μονή του Οσίου Παταπίου Γερανείων ορέων».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ι.Μ. Καλαβρύτων: Παρουσία του ΠτΔ ο εορτασμός της Παναγίας Τρυπητής

Με κάθε λαμπρότητα και παρουσία τού Προέδρου της Δημοκρατίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο φετινός εορτασμός τής Πολιούχου του Αιγίου, Παναγίας...

Close