Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στην Ι.Μ. Μάνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης, με επίκεντρο του εορτασμού τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, στο Γύθειο.Την παραμονή της εορτής πλήθος κόσμου συμμετείχε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, κατά την διάρκεια του οποίου κήρυξε το Θείο Λόγο ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης πανοσιλογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος.

-Την κυριώνυμον ημέρα τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Γυθείου π. Ιώβ Κουμούτσης έχοντας ως κύριο θέμα τον βίο του Αγίου Γεωργίου και την αξία της ομολογίας της πίστεως για τους σημηερινούς χριστιανούς.

Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον π. Ιώβ για τον λόγο του, την άριστη επιμέλεια της πανηγύρεως και ενθυμούμενος την εικόνα της Παναγίας, που ο ίδιος αγιογράφησε, αξιοποιώντας το τάλαντο της αγιογραφίας καi προσέφερε στο Σεβ. κατά τη διάρκεια του Εσπερινού της Αγάπης, ανέφερε πως κάθε χριστιανός στο σπίτι, στο γραφείο, στο κατάστημα αξίζει να έχει μια εικόνα.

Για το λόγο αυτό διενεμήθησαν στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μικρές εικόνες στο πολυπληθές εκκλησίασμα.Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου έως την κεντρική πλατεία της πόλεως με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ενόπλων δυνάμεως και των σωμάτων ασφαλείας και πλήθους ευσεβών χριστιανών.

manhs 1

manhs 1

manhs 1

manhs 1

manhs 1

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ταπεινός είναι αυτός που χαίρεται όταν τον περιφρονούν

Κάποιος Κωνσταντίνος, άνθρωπος πάρα πολύ ευλαβής, κατοικούσε στην πόλη Αγκώνα της Ιταλίας και υπηρετούσε στο ναό του αγίου πρωτομάρτυρος Στεφάνου.

Close