Εορτασμός των Αγίων Αναργύρων και Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Αρχαία Κόρινθο

Το Σάββατο το πρωί, 1 Ιουλίου 2017, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των καταγόμενων από την Ρώμη, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος θα τελέσει την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Προσκυνηματικό Ι. Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, κατά κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας θα χειροτονήσει εις Πρεσβύτερο τον έγγαμο Διάκονο π. Άγγελο Λιάκη, υιό του μακαριστού Ιερέως Βασιλείου Λιάκη, καταγόμενον από το Πάσσιο Κορινθίας.
Καλούνται όλοι οι πιστοί να προσέλθουν ώστε να τιμήσουν, με την παρουσία τους, τους θαυματουργούς Αγίους Αναργύρους, αγιαζόμενοι από την ιαματική Τους χάρι, και να ενισχύσουν, με την προσευχή τους, τον νέο Πρεσβύτερο της Ι. Μητροπόλεως, ώστε ο Πανάγαθος Θεός να τον στερεώσει και να τον ενδυναμώσει στα νέα του καθήκοντα ως λειτουργού των Μυστηρίων του Κυρίου και της Εκκλησία μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Άγιοι Ανάργυροι Κοσμά και Δαμιανού: Οι γιατροί ψυχών και σωμάτων

Οι άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός (1 Ιουλίου) ήταν γιατροί στο επάγγελμα και παρείχαν ιάσεις σε όλους όσους είχαν ανάγκη.

Close