Επίσκεψη Αρχιερέων στην πανηγυρίζουσα Μονή Αγ.Γεωργίου Κορινού

Την Κυριακή 23 Απριλίου πανηγύρισε η ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού Πιερίας, με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Οι ιερές ακολουθίες τελέστηκαν, κατά την εκκλησιαστική τάξη, το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή.

Οπως νημερώνει η Μητρόπολη Κίτρους, την Κυριακή το απόγευμα, μετά την τέλεση της Παρακλήσεως του εορταζομένου Αγίου, την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή επισκέφθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νίερι και Όρους Κένυας κ. Νεόφυτος (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας).

Τους Αρχιερείς υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, κληρικοί και αδελφές της Ιεράς Μονής.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Κίτρους: Λειτουργίες σε ρουμάνικα και σλάβικα 

Οι Αρχιερείς και οι συνοδοί τους, αφού προσκύνησαν τη θαυματουργή εικόνα του εορταζομένου Αγίου στο Καθολικό και ξεναγήθηκαν στο πρόσφατα ανακαινισμένο εκ βάθρων αρχονταρίκι.

Τέλος, επισκέφθηκαν την ασθενούσα Ηγουμένη, Γερόντισσα Ειρήνη και χαιρέτισαν τους παριστάμενους προσκυνητές και ευχήθηκαν στη Μοναστική Αδελφότητα τη χάρη του Αναστάντος Κυρίου, διά πρεσβειών του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μονής, με την ευκαιρία της αγομένης ετήσιας μνήμης του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τι μας κάνει ακάθαρτους
Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας :Τι μας κάνει ακάθαρτους

Οι πράξεις μας αυτές που βγαίνουν από μέσα μας, όχι μόνο

Close