Επί ποδός το Άγιον Όρος για την επίσκεψη Πούτιν

Του Γιώργου Θεοχάρη

Σε συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές και ρωσικές αρχές για την ιστορική επίσκεψη του Β. Πούτιν στο Άγιον Όρος με αφορμή τον εορτασμό της χιλιετηρίδας των ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος.

Η προσκυνηματική επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στο «Περιβόλι της Παναγιάς» αποτελεί από μόνης της ένα ξεχωριστό γεγονός, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης με την παρουσία του, ανάμεσα στους ελάχιστους υψηλά προσκεκλημένους, αποδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς, που συνεχίζει να διατηρεί με την ρωσική ηγεσία.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την Παρασκευή (27/5) θα συνοδεύσει τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο στον Αθωνα για να υποδεχθούν μαζί την επόμενη μέρα τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ήδη στην Αθωνική Πολιτεία βρίσκονται 100 αστυνομικοί της ρωσικών αρχών που με εκπαιδευμένα σκυλιά ερευνούν εξονυχιστικά όλα τα μέρη από όπου θα περάσουν οι κ. Πούτιν και Κύριλλος.

Ενώ το διήμερο της επίσκεψης 27 και 28 Μαΐου συνολικά περίπου 300 άνδρες, Έλληνες και Ρώσοι, όλων των σωμάτων ασφαλείας θα αποτελούν τον κλοιό ασφαλείας για τους υψηλούς επισκέπτες, όπως δήλωσε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών.Ενώ αύριο μεταφέρονται -μετά από ειδική άδεια που δόθηκε την Παρασκευή από την Ιερά Επιστασία- τρία μεγάλα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς υψηλών προσκεκλημένων.

Το Λιμενικό Σώμα της Δάφνης ενισχύεται με επιπλέον άνδρες όπως κι η αστυνομία με πολλαπλάσιους αστυνομικούς, άνδρες των ειδικών δυνάμεων και ασφαλίτες για την προστασία υψηλών προσώπων .

Επίσης κι η πυροσβεστική υπηρεσία θα επανδρωθεί επαρκώς.

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο γάμος ενισχύει την ψυχική υγεία των αντρών
Ο γάμος είναι σαν την βαρκούλα…

Κάποια στιγμή, ρώτησε τα ονόματά τους. Έπειτα, εντελώς ξαφνικά, είπε στον σύζυγο

Close