Επεισόδια στην Βηθλεέμ. Χτύπησαν τα αυτοκίνητα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων και της Πομπής του

 

 

Με ρόπαλα, πέτρες , βαριά αντικείμενα και αυτοσχέδιους μηχανισμούς χτύπησαν το αυτοκίνητο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ Θεόφιλου και την πομπή του την ώρα που προσπαθούσαν να φτάσουν στο ναό της γεννήσεως για να τελέσουν την θεία λειτουργία των Χριστουγέννων με το παλαιό ημερολόγιο. Στην πομπή του πατριαρχείου ήταν και το αυτοκίνητο της προξένου Τζίμα Αικατερίνης.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Αποκλειστικό Μαρία Γιαχνάκη

Τα τζάμια των πατριαρχικών αυτοκινήτων έσπασαν και όλα τα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές, ενώ προκάλεσαν μικροτραυματισμούς σε αγιοταφίτες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες , η παλαιστινιακή αστυνομία δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας ως είθισται με αποτέλεσμα οι ιεράρχες και όλη η πομπή να βρεθεί στα χέρια φανατικών μουσουλμάνων αλλά και αραβορθόδοξων.

«Μάταια φωνάζαμε βοήθεια, η αστυνομία κοιτούσε χωρίς να κάνει τίποτα. Μας χτυπούσαν όχι μόνο οι άραβες ορθόδοξοι αλλά είχαν φέρει και κόσμο έξω από την πόλη.» Δηλώνει στο iellada.gr o Πατριαρχικός επίτροπος Μητ Καπιτωλιάδος κ Ησύχιος.

«Μας άφησαν στο έλεος του Θεού, ούτε ο δήμαρχος έκανε κάτι ούτε οι αρχές και είναι ντροπή την ημέρα της Χριστιανοσύνης που γιορτάζουμε την γέννηση του Θεανθρώπου να προσπαθούν να μας σκοτώσουν. Ήταν συννενοημένο να μας χτυπήσουν. Αυτό είναι εγκληματική ενέργεια και μόλις προκάλεσαν διπλωματικό επεισόδιο»

«Που είναι οι αρχές; Έτσι αφήνουν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και την πομπή του ακάλυπτη; ντροπή , λέει ο Σεβασμιότατος »

Στη μια το μεσημέρι το αυτοκίνητο του Πατριάρχη κατευθυνόταν προς την πόλη της Βηθλεέμ και ξαφνικά λίγο πριν φτάσουν τα αυτοκίνητα στο ναό της γέννησης άρχισαν οι επιθέσεις.

Φώναζαν συνθήματα κατά του Πατριάρχη και ύψωσαν πανό επαναφέροντας το καυτό θέμα της Ιερουσαλήμ και των αγοραπωλησιών που ισχυρίζονται ότι έχουν γίνει εισβάρος των Παλαιστινίων.

Το θέμα όμως δεν είναι τόσο απλό αφού ουσιαστικά φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι Παλαιστίνιοι, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί ενεπλάκησαν σε αυτή την επίθεση μέσω εγκληματικών ενεργειών ,και από ότι φαίνεται είναι μόνο η αρχή

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ετοιμάζει μεγάλη προδοσία έναντι της Ορθόδοξης πίστεως
Ο Βούλγαρος Πατριάρχης θα συζητήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη το ζήτημα της σκοπιανής ψευδοΕκκλησίας

  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Βαρθολομαίος, θα δεχτεί την Κυριακή τον Βούλγαρο Πατριάρχη, Νεόφυτο. Σύμφωνα με σκοπιανό δημοσίευμα

Close