Επικράτηση του Ισλάμ έως το 2020;
Το 2005 ένας Ιορδανός δημοσιογράφος δημοσίευσε ένα βιβλίο όπου παρουσίαζε τους επτά πυλώνες δράσης της αλ Κάιντα και των σχεδίων της για τη δημιουργία ενός ισλαμικού χαλιφάτου στη Μέση Ανατολή. Το βιβλίο απορρίφθηκε από τα γερμανικά μέσα παράλογο. Ήταν όμως έτσι;
Όταν 10 χρόνια πριν ο Ιορδανός δημοσιογράφος Φουάντ Χουσεΐν έγραψε το βιβλίο του, βασίστηκε σε στοιχεία που είχε προερχόμενα από τα ανώτερα στελέχη της αλ Κάιντα, το αλ Ζαρκαουί και το αλ Αντλ. Ο αλ Ζαρκαουί, Ιορδανός και αυτός, ήταν ο ιδρυτής της αλ Κάιντα στο Ιράκ. Ήταν υπεύθυνος για τρομοκρατικές επιθέσεις, αποκεφαλισμούς και σφαγές και τελικά σκοτώθηκε από τους Αμερικανούς το 2006.
Ο αλ Αντλ, πρώην συνταγματάρχης του αιγυπτιακού Στρατού και ειδικός στα εκρηκτικά, παραμένει ένα από τα κορυφαία στελέχη της αλ Κάιντα. Εξακολουθεί να καταζητείται και οι Αμερικανοί τον έχουν επικηρύξει για 5 εκατ. δολάρια. Οι μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι σήμερα ζει στο Ιράν. Όταν ο Φουάντ Χουσεΐν ήταν πολιτικός κρατούμενος είχε επαφές με τον αλ Ζαρκαούί ο οποίος του εξήγησε τα σχέδια των ισλαμιστών για τις δύο επόμενες δεκαετίες.
Ο αλ Ζαρκαουί είχε μιλήσει για ένα σχέδιο επτά βημάτων για τη δημιουργία του ισλαμικού χαλιφάτου το οποίο η Δύση, μέχρι τότε, θα είναι πολύ αδύναμη για να αντιμετωπίσει:
Το πρώτο βήμα, η «Αφύπνιση», έχει ήδη πραγματοποιηθεί και οριοθετείται χρονικά από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, μέχρι την κατάληψη της Βαγδάτης από τους Αμερικανούς το 2003.
Η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου είχε σκοπό να προκαλέσει τις ΗΠΑ να κηρύξει πόλεμο στον ισλαμικό κόσμο ώστε να αφυπνιστούν οι μουσουλμάνοι. «Η πρώτη φάση κρίθηκε από τους σχεδιαστές στρατηγικής της αλ Κάιντα πολύ επιτυχής. Ένα πεδίο μάχης άνοιγε και οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους καθίσταντο ευκολότεροι στόχοι», έγραφε ο Χουσεΐν.
Το δεύτερο βήμα ήταν να «ανοιχτούν τα μάτια» των μουσουλμάνων στη δυτική εναντίον τους συνωμοσία και σύμφωνα με τους εμπνευστές του θα διαρκούσε μέχρι το 2006. Η επιτυχία του σκέλους αυτού θα επέτρεπε στην αλ Κάιντα να εξελιχθεί από οργάνωση σε κίνημα. Το δίκτυο πόνταρε την περίοδο αυτή στη στρατολόγηση νέων ανθρώπων. Το Ιράκ θα ήταν το κέντρο της παγκόσμιας αυτής επιχείρησης με έναν στρατό που θα συγκροτείτο επί τούτου.
Το τρίτο βήμα θα ήταν η «ανόρθωση» των μουσουλμάνων. Το βήμα αυτό θα εκτελείτο στην Συρία στο διάστημα 2007-10.
Το τέταρτο βήμα, μεταξύ του 2010-13, θα είχε ως στόχο την ανατροπή των μισητών αραβικών κυβερνήσεων. Η κατάρρευση των καθεστώτων θα ισχυροποιούσε την αλ Κάιντα. Παράλληλα θα εκτελούντο επιθέσεις και τα πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και αμερικανικών οικονομικών στόχων, με παράλληλη επέκταση στις κυβερνοεπιθέσεις.
Το πέμπτο βήμα, μεταξύ 2013-16 θα δημιουργείτο το χαλιφάτο, το ισλαμικό κράτος. Έως τότε η επιρροή της Δύσης στον ισλαμικό κόσμο θα είχε εκμηδενιστεί, κατά τους εμπνευστές του σχεδίου και η αντίσταση στη νέα, μουσουλμανική νέα τάξη πραγμάτων, δεν θα ήταν σημαντική.
Το έκτο βήμα, από το 2016 και μετά θα ήταν η ολοκληρωτική σύγκρουση. Αμέσως μόλις το χαλιφάτο δημιουργούσε το Ισλαμικό Κράτος, αυτό θα προωθούσε τον αγώνα μεταξύ «πιστών» και «απίστων».
Το έβδομο και τελικό βήμα θα είναι η τελική, απόλυτη νίκη του Ισλάμ. «Όλος ο κόσμος θα ηττηθεί από το 1,5 δισ. των μουσουλμάνων και τα χαλιφάτο θα θριαμβεύσει», έγραφε ο Χουσεΐν. Το βήμα αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το 2020.
Το αν όλα αυτά συμβαίνουν ή όχι αφήνεται στον καθένα να το κρίνει.
defence-point
Τα σχόλια είναι κλειστά.