Επικριτικός ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για το νέο θρησκευτικό νόμο στην Ουκρανία

«Ενότητα της Εκκλησίας αποτελεί δώρο του Αγίου Πνεύματος και είμαστε καλούμενοι να το φυλάσσουμε και να ενδυναμώνουμε. Η διάσπαση της ενότητας της Εκκλησίας είναι πολύ βαρύ έγκλημα. Με ευκαιρία αυτή απολύτως επικρίνουμε αυτούς, οι οποίοι επιχειρούν πράξεις ενέργειες κατά τις ενορίες της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας», – τόνιζε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και Πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος Γ´.

Απευθύνοντας τον λόγο του προς τους παρόντες στη δεξίωση που παρασχέθηκε τη 5η Ιουνίου 2017 η Ρωσική Εκκλησιαστική Αποστολή στα Ιεροσόλυμα ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας Ιεροσολύμων υπογράμμισε: «Οι άγιοι πατέρες μας υπενθυμίζουν, ότι διάσπαση της ενότητας της Εκκλησίας δηλ. σχίσμα είναι η πιο βαρύ απαρτία… Εύχομαι το Άγιο Πνεύμα, που επέπεσε στους μαθητές του Χριστού, να φωτίσει τις ψυχές και τις καρδίες μας και να μας παρέχει την δύναμη για διαφύλαξη του πολυτίμου δώρου της ενότητας της Εκκλησίας, το οποίο μας εμπιστεύθηκε η Πρόνοια του Θεού».
Αυτή εκδήλωση ο Μακαριότατος Πατριάρχης έκανε λόγω της προγραμματισμένης εξετάσεως σχεδίων νόμων ὑπ’αρίθμ. 4128 («Περί αλλαγής δικαιοδοσίας από θρησκευτικά σωματεία») και 4511 («Περί ειδικού καθεστώτος των θρησκευτικών σωματείων των οποίων οι έδρες ευρίσκονται στο κράτος που η Βουλή της Ουκρανίας ανεγνώρισε ως χώρα-εισβολέα»), τα οποία εισάγουν διάκριση σε βάρος της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, από το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Αύγουστος, ο μήνας της Παναγίας
Μια υπέροχη προσευχή στην Παναγία

Παναγία μου! Μητέρα μου πονεμένη και στοργική! Βασίλισσά μου, που προσκυνείσαι από τάγματα Αγγέλων και Αρχαγγέλων...

Close