Επιστολή Αμβρόσιου προς ιερείς: “Ξυπνήστε από τον λήθαργο…”

Ο πρώην Μητροπολίτης αναφέρει στην επιστολή του:
«Παρακαλώ να προσέξετε το σημερινό σημείωμά μου. Να το αναγνώσετε στοχαστικά. Να προσευχηθήτε. Και έπειτα να λάβετε τις προσωπικές σας αποφάσεις ως προς το ζήτημα της συμμετοχής σας στην απ΄εδώ και πέρα λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας και της προσεγγίσεως προς τον Ναόν, τον Οίκον του Θεού!

Ταπεινά Σας ικετεύω να το πράξετε, διότι από εδώ και εμπρός στην λατρευτική μας ζωή όλα αλλάζουν. Καθίσταται υποχρεωτική η χρήση της μάσκας ακόμη και μέσα στον ιερό Ναό!

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Αλλάζει ο τρόπος της επαφής μας με τις Εικόνες των Αγίων μας! Αλλοιώνεται και συνεπώς μολύνεται η πίστις μας ως προς το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας!

Θεωρίες, όπως ότι με σάλιο μεταδίδεται ο Κορωνοϊός από την συμμετοχή μας στην Θεία Κοινωνία, όλο και περισσότερο ακούονται! Η κατάργηση της χρήσεως της αγίας Λαβίδος κατά την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας και η εισαγωγή της μόδας της μεταδόσεως με “πολλά κουταλάκια” επεκτείνεται!

Η εξαγγελία του Υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη, ότι εφ’ εξής θα διώκωνται δικαστικώς όσοι αντιτίθενται στην θεωρία της μάσκας καταλύει το δημοκρατικό πολίτευμα. Μέχρι σήμερα ήταν Συνταγματικώς κατοχυρωμένη η ελευθέρα έκφρασις των ιδεών, άρα και της προσωπικής μας γνώμης! Στο άρθρο 14 του Συντάγματος διαβάζουμε: «Έκαστος δύναται να εκφράζη και να διαδίδη προφορικώς, εγγράφως και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρών τους Νόμους του Κράτους».

Και τέλος η η υποταγή και η τυφλή συμμόρφωσις της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως σε όλα αυτά τα σατανικής εμπνεύσεως μέτρα συνθέτουν τους κρίσιμους καιρούς τούς οποίους διερχόμεθα σήμερα! Ιδού ένα δείγμα: Ένας “μοντέρνος” Αρχιερεύς στις ΗΠΑ τελεί την χειροτονία ενός Διακόνου καθ’ ον χρόνον ΟΛΟΙ τους φορούν την μάσκα!

Σήμερα, λοιπόν, πατρικά σας ικετεύω να ξυπνήσετε από τον λήθαργο, στον οποίο σας έχουμε υποβάλει εμείς οι εκκλησιαστικοί σας Ταγοί! Αναφερόμεθα στην πλειονότητα των προσκυνημένων Σεβασμιωτάτων Άδελφών μας Αρχιερέων, διότι οι εξαιρέσεις πάντοτε υπάρχουν και θα υπάρχουν, πλήν όμως οι εξαιρέσεις δεν καταργούν τον κανόνα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Νίσυρος : Ο εντυπωσιακός κρατήρας «Στέφανος»
Νίσυρος : Ο εντυπωσιακός κρατήρας «Στέφανος»

Σε αυτό το μικρό νησί των Δωδεκανήσων, τη Νίσυρο θα συναντήσει κανείς έναν από τους μεγαλύτερους και καλύτερα διατηρημένους υδροθερμικούς...

Close