Επιστολή του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα προς τους ομολόγους του για τον «Θαλασσόλυκο» : «Παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα»

Με την τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος» να μπαίνει στην τελική του φάση σε περιοχή που έχει δεσμεύσει η Άγκυρα με τις navtex 509/17 και 508/17 χωρίς να έχει την σχετική εξουσιοδότηση, ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, σε συνέχεια των ενεργειών του υπουργείου Εξωτερικών που κατήγγειλε την πρόκληση της Τουρκίας στο Αγαθονήσι, με επιστολή του έθεσε προ των ευθυνών τους, τους εκπροσώπους των χωρών που έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν την τελική φάσης της άσκησης.

«Το γεγονός αυτό, πέραν το ότι παραβιάζει την Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Κυριάκος Λουκάκης.

Η περιοχή που παράνομα έχει δεσμεύσει η Τουρκία, είναι δυτικά του Καστελόριζου και ανατολικά της Ρόδου και μάλιστα σε τέτοια απόσταση που ουσιαστικά «κλείνει» τον αεροδιάδρομο που παίρνουν τα αεροπλάνα στην τελική προσέγγιση προς το αεροδρόμιο της νήσου των Ιπποτών.

Η επιστολή του Έλληνα πρέσβη απασχόλησε και την εφημερίδη Γιενί Σαφάκ που αναφέρει «Η άσκηση DENIZ KURDU, η οποία διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ανησύχησε τους Έλληνες. Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης έστειλε επιστολή στις συμμετέχουσες χώρες, προτρέποντάς τις να μη συμμετέχουν»

 

ΠΗΓΗ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μόρφου Νεόφυτος: Θα ζήσουμε εκφοβισμό μόνο για τρεις μέρες!!!

Μιλήσαμε για την Ευρώπη, που όπως λέει, διαλύεται. Για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που εξηγεί πως μαίνεται εδώ και έξι...

Close